Blogginlägg

Pelle

2017-02-01 17:48

Oj ja nu var det ett tag sedan jag var in och skrev.

valpen mojsans Royal Prince In Black är såld och har kommit till underbara ägare till honom  nu, så glad för det, och jag får uppdateringar om hur det går. Hans namn blev Bamse. Och han kom till Hässelby.

Och jag kommer att få, hoppas jag 2 kullar hos mig i år. Det är Hanni, Different Size's Honey Bee, och så en tik som jag lånar från min avel, som är såld. Det är lilla Tiffany mojsans Queen Black Beauty, så jag har något att se fram mot.

Det kommer att bli färger blue merle trf och kanske sobel, bara att vänta och hoppas det blir några stycken. Vilka fäder kommer jag att sätta in när parning är gjord.

Candy Hani och Yuki har ätit något olämpligt ute så de har varit rätt såliga, Yuki mest så henne var jag tvungen åka till Strömsholm med. Kan vara ett ny sort av rottgift som grannarna lägger ut  Candy kräktes upp en liten mus, så nu är man riktigt noga med vad de stoppar i sig när de är ute.

Annars så är det lugnt, Pelle väntar besök av en tik, mer säger jag inte. men det blir en så intresant kombination, och ev kanske jag tingar om det blir en tikvalp som jag gillar. Man får se tiden ann helt enkelt.

Och Izze har kommit tillbaka från sin kastrering nu, han är sitt gamla jag och är så glad för det. Ev ska jag göra ett spermieprov så jag ser om han har lika fina som tidigare.

Vintern är ju inget vidare, var är snön!! varannan dags väder med skitiga hundar och vissa dagar rena hundrar. Inget kul alls, vill ha kall vinter med snö, inte detta gråväder som är nu, ja man får ju inte det man önskar sig bara inse  det.

Det var lite från mig och nu ser jag fram mot valpar i vår

Ha det gott alla. mer kommer när jag har parat.

 

 


3:e Advent

2016-12-11 19:47

Söndag den 11 december, det är 3:e advent, julen är snart här. Det går så fort, tycker december nyss började.

Att jag fick en valp den 18 oktober har väl ingen missat antar jag. En trf kille så fin, och på tisdag är han 8 veckor och kommer att flytta till Hässelby.

/DSC_0050Han är otroligt fin med sin mörka tanfärg runt nosen, och han kommer säkert få en härlig päls. Är så glad i honom, men kan inte ha fler hanar hos mig. Pappa är Starbelle Sunrider och mor Mojsans Pretty Penny.  Hade väl hoppats på en sobel tik, men jag är så glad i honom.

I dag har snön vräkt ned, har fått mella 1,5 till 2 dm och nu i kväll är det kallt. De spår att vi kan få upp mot minus 10 i natt burr.

Vi ska fira lillejul den 17 december hos min dotter Christin, det är för att min dotter Catrin och Sofia med barnbarn kommer, de ska till usa under julen. Men sedan kommer Christin med barn julafton till oss. Så vi får fira den 2 gånger

Vi har under hösten bytet avlopp, så det ser inget vidare ut på tomten just nu, men man får fixa till nästa år, blir nog bra det.

Det var lite för denna gången. Återkommer nog inte för än nästa år. Så jag önskar alla en trevlig jul och gott nytt år. Hoppas det inte blir för mycket smällande, tänker på alla djur som inte tycker om det.

Ha det så gott.

/DSC_0029


September

2016-09-04 19:20

Ja nu tycker jag det känns som om hösten gjort sitt inträde. Inget annat att vänta  Men är dagarna soliga så är det en fin tid det med, hög luft. Men mycket jobb med alla blommor som ska in och tas upp, alla dalior och pelargoner!

Vi har varit ute med husvagnen en vecka, så roligt, var ner till Nyköping och campingen Strandstuviken, och min syster bor nära där, även men älste syster med make kom dagen efter med husvagn, så det blev lite grilla mm på onsdagskvällen. Gättetrevligt. Och det går så bra med att ha 5 hundar med i husvagnen, och med kompostgaller som hage utanför fungerade galant.

Börjat med att koka äppelmos, sot kommer att bli en hel del kan jag lova, har så mycket äpplen i år och de är så fina i år, nästan inga maskangripna  Har nog kokat ca 12 kg mos redanoch mer kommer det att bli, så gott på gröten i vinter.

Sen har jag parat en tik som jag hoppas blir dräktig, hoppas väl på det, räknar med att det kommer valpar då i slutet på oktober, väldigt spännade, Vem det är och vilken hane kommer när valparna är födda, men sobel blir det. Få se i vår då det är dags för Hanni vem som blir den valde hane, inget bestämt än. Ev tar jag en lånetik från min kull som är född 2014, trf tik,

Izze har inte kommit tillbaka än efter sin kemiska kastration, och får nog vänta med det till nästa år skulle jag tro. Tråkigt men det är bara att gilla läget så att säga. Pelle är det fart på som vanligt, bilar det är sådana som man måste jaga och skälla på.

Utställningen i Köping gick bra, både Hanni och Pelle fick excellent, med bra kritik. och sedan var jag med Pelle i Eskilstuna, där fick han endast VG men bra kritik, man kan ju fundera varför domarna dömmer så olika på samma hund!!!!

Det var lite för denna gången, Nu håller vi tummar för att jag får smått i höst!

 

 


Länge sedan.

2016-07-18 17:07 | 0 kommentarer

Nu har det gått lång tid sedan jag var in och skrev. Men har varit en del att göra.

Nu är det den 18 juli, och tycker väl inte det varit någon riktig sommar än, men den kommer nog i augusti

Jag har haft Tiffany i 2 veckor, riktigt roligt med en av mina valpar och se hur de blivit som vuxna, hon är jättefin, och ev så ska jag låna henne för en valpkull i vår, så kul, har längtat så efter lite smågnäll.

Varit på utställning i Möklinta med Pelle och Hanni, en inoff men bra träning, de fick bra kritik båda 2. Och på lördag blir det till köping som kosan går, har de båda med denna gången med, Hoppas det kommer att gå bra.

Izze har blivit så otroligt snäll och mjuk efter sin kemiska kastrering, vill och hoppas att han kommer tillbaka som tidigare, men det dröjer nog flera månader till.

Tikarna har löpt, och Pelle har det jobbigt, men nu är det snart över, Candy sist ut

Föresten när vi kom hem i onsdags från Mäklinta så slet sig Pelle ur kopplet, heregud så rädd jag blev, han skulle springa efter Evas bil, men hade en sådan tur att grannens katt visade sig så då tappade han intresset för bilarna, Jag sprang efter och Hasse kom med Hanni i koppel, och hörde honom stå och skälla på katten som han jagat upp i en björk. Och tillslut så fick han tag i honom, var tvungen att bära för han lyckades glida ur halsbandet en gång till, beror nog på att han gått ned i vikt pga löp, han äter inget nästan för det, tokiga hund.

Snart dags ta husvagnen på en tripp, ska bli dkönt att komma hemmifrån ett tag, och slippa mina jäkla grannar som förstör området där vi bor.

Det var lite för denna gången. Ha en fortsatt trevlig sommar.

 

 

 


Pappa

2016-04-09 11:37 | 0 kommentarer

Tiden tinner iväg, det är 9 april i dag och der regnar, har så gjort nu i 4 dagar så jäkla trist, både för oss och vovvarna. undrar om det blir vår, men det är väl som det kallas aprilväder. Lärkan och bofinken har i alla fall kommit, och svanarna har rastat här och nu flygit upp i landet. krokus och scillan blommar i alla fall, och vitsippan som vi har en hel del av på tomten, sett även blåsippan

Och så har Fästingarna kommit och jag har bestält Bravedto, plockat en hel del på hundarna redan  det är väl det som är bäst med vintern inga fästingar och ormar.

Ja Izze blev ju pappa den 14 mars till 2 fina valpar, en tik och en kille. bilder finns under Izzevalpar på sidan. Gå in och kika, eller ta länken till annefälts kennel som jag lagt in under länkar. Hon behåller tiken så hanen är till salu, tror nog han blir snygg, ja båda två, ser ut som de blir mörkt skuggade

I går blev Izze  6 år, oj börjar bli gammal min kille  Han blev ju kemiskt kastrerad men hoppas att han kan fortsätta gå i avel när det gått ur kroppen på honom, man får testa med ett spermieprov när det blir dags. Bara hoppas

DSC_0009

Mitt öga har läkt bra, och synen är så mycket bättre, få se om jag kommer göra samma med högra ögat, men det blir nog inget för än tidigast nästa år. är inte så farligt mycket som skuggar synen, men jag tycker det stör nu när det är borta på det vänstra ögat. jaja bara och vänta och se när det blir dags.

Det var lite för denna gång, nu hoppas vi på att värmen kommer och vi får sol. Ha det gott ni som går in och läser här, och gärna ett ord i gästbokeen är kul.

Monika

 


Gråstarr

2016-03-13 12:31

Ja nu är det snart dags att åka in för att bli opererad i mitt vänstra öga. Nu bara hoppas att jag kommer att få bättre syn och utan denna suddiga bild som jag har nu.

Fixade hundarna i går lördag, så att de håller sig med klor mm i ca 14 dagar. Min make får väl hjälpa mig om inte annat!

Våren har svårt att vilja komma, kalla nätter och i dag målningt ute, kanske bra med tanke på min op, då blir jag inte bländad av den i alla fall.

Planerar in utställning på Hnnai och pelle den 24 april här i Västerås, Rocklunda. Bara hoppas på det bästa.

Hanni är nu dryga 9 månader, coch är ca 33,6 i höjd, hon har inte börjat löpa än, bara vänta in det. Hon är en riktig busa, älskar mina gamla foppa som hon springer med både ute och inne. Min toklotta

Yuki ska in den 18 mars, hon har en tand som gått sönder, så nu går hon på Rimadyl för att slippa ha ont, Izze mår bra efter sin op, och han är sig rätt lik efter sin kemiska kastrering, hoppas han kan komma åter efter den gått ur kroppen på honom.

Och ja han ska ju bli pappa i veckan som kommer, så otroligt spännande och att han han få para innan allt som blev. Så det är om det vill sig kanske hans sista kull    men bara hoppas att så inte är fallet.

Ja det var lite från mig för denna gången.

Monika


Tumör

2016-02-05 16:40

Är så glad, det var ingen tumör som Izze hsde, utan han hade antagligen fått in något i analsäcken som gjorde att han fick en inflammation, nu har han Onsior tabletter som han ska äta i 7 dagar, ev dubbelt. Men ser nu att knölen som han hade gått ned så inte mycket kvar. Men synd att han blev kastrerad, hade kunnat vänta med det tills provet från Tyskland kommit, men inget jag kan göra något åt nu

Huvudsaken är att han blir helt bra. Kommer inte att göra kemisk kasrering när denna gått ur kroppen, men kommer nog inte heller att ta tillbaka honom i avel. Letar efter en ny hane, få se om det blir den BiBlue från Marita Different kennel.

Söker även lite smått efter en lite äldre valp tik på runt året, färg trf eller sobel. Men det är mina funderingar nu.

Ha en fortsatt trevlig februari!


Izze dålig!

2016-01-28 15:56

Min älskade Izze Mojsans Impressive Black Ivory är inte riktigt bra.

Lämnade in honom för en framtand som han gjort illa, och tandskrapning. Och var  fredagen den 22 för att jag trodde han hade en analsäcksinflamation, och i dag 28 januari så fick jag ett tråkigt besked, att det var inte som jag trodde, utan han har en tumör och vet inte om den är godartad, prov har skickats iväg, och får reda på hur det är i nästa vecka. Det är tårar just nu hos mig!

Nu har han blivit kemiskt kastrerad för att de hormoner som finns i det chippet om han nu har en godartad tumör så ska den minska. Jag ber vid gud att så är fallet. Och med det så är han uttagen ur avel.

Tycker det varit tråkigt nu ett tag, Lovis som fick somna in den 20 november, och den sorgen är så påtaglig än, och så blir det detta med Izze

Hanni som jag var med på utställning gick bra, finns en sida på henne om utställningar, ska även ställa henne i Vilsta Eskilstuna, hoppas på bra där med, eller ännu bättre.

Mina övriga är det bara bra med, Pelles valpar är nu sålda och de blev 9 veckor i onsdags, och alla är glada i sina valpar. Eva säger det var glada busiga valpar, och det kan jag förstå, för Pelle är ju en sådan glad skit hihi.

Nu är snön borta, är som om det vore vår, men det tror jag inte på, natten som var har det stormat och regnat som attan, men nu är det lite klarare väder, så man hoppas att det ska bli lite kallare så vägen fryser till, för nu är den så skitig att man vill inte gå promenad, blir så otroligt med grus som fastnar i pälsarna. Så de får nöja sig med tomten i dag!

Det var lite från mig i dag.

En ledsen Matte


Nytt År

2015-12-28 11:20

Ja då är det bara 4 dagar kvar på 2015. Ett år som var regningt kallt och blåsigt. mycket hände, jag bröt armen, varpå vi inte åkte ut med husvagnen som vi hade räknat med. och det som var svårast var att vi var tvungen att låta vår Lovis somna in  det gör fortfarande ont och minnen av henne är ett måste för oss att plocka fram, ja minnen av våra alla som fått vandra vidare går vi tillbaka i tiden och både gläds av och man blir även ledsen, det hör till på något vis.

Ja 10 veckor har jag gått med min hosta, men nu tror jag den börjar ge sig, min make har samma han.Har varit väldigt jobbigt, det tar på krafterna. Julen blev fin trots allt, men mina barn och barnbarn som kom och firade med oss på juldagen, kom även på annandags jul.

Catrin med familj kommer tillbaka och lämnar bilen igen 9 januari, vi har den hos oss medans de är borta, innan de åker tillbaka till Nicaraqua igen, sedan kommer de hem i juni 2016 då har redan 2 år gått som de varit där. tiden går väldigt fort...

Nu ser jag fram mot ett bättre 2016. Men inga valpar detta år kommer det att bli, får vänta tills våren 2017 då jag hoppas min Hanni ska ge mig valp att få gosa och må gott av. Saknar det!

Pelles valpar är nu snart 5 veckor, oj vad det går undan, vi var och kikade på dem när de var 3, men ska dit igen när de är runt 6-7 veckor, så roligt och vad man mår bra av att kunna få gosa med dem en stund. Valparna finns hos Eva Hansson Eastflash kennel, länk finns under länkar här på hemsidan.

Ja det var lite från mig för denna gång.

Önskar alla som kikar in och läser ett riktigt GÅTT NYTT ÅR 2016!


Drottningen

2015-12-03 19:14

Nu ska jag skriva lite igen. Det är tungt och det fanns inget vi kunde göra mer för Lovis. Hon fortsatte att gå ned i vikt och maten hon fick smakade henne inget. Pratade med AVC och vi bestämde att hon skulle få sin eviga vila. Jobbigt att skriva ned,  fredagen den 20 december fick hon somna in, jag hade med både godis och korv som hon fick äta, oh vad hon tyckte det var gott, de kom även in med frolic som även de gick hem, lilla vän hon hade inte fått äta något sådant under många år,och vi ville att det sista i matväg skulle vara riktigt gott, och jag vet att hon älskade korv! Hon somnade in vid 17,15 på kvällen, många tårar har vi fällt och funderat gjorde vi rätt. Ja säger min veterinär hon hade inte klarat sig länge till, Eva hade läst och forskat om hennes sjukdom, och biopsier som tidigare tagits visade att hon hade något i sin tarm, men inget de kunde se, men att det kunde bli canser. Så antagligen hade hon lymfköttelcanser, inget som visar sig i prover, och inget som de kan känna om de har, det blir som små pärlor på band.

I går så fick vi hem henne i urna, massor med tårar igen, men känns bra att jag har mina samlade här hemma, ljus tänds och tankar går till allt vi har haft tillsammans.

 

Kortet är det sista som jag tog på henne hemma, Hon älskade att bli fotad, Min vackra drottning. Och man ser att hon var mager här.

DSC_0011

Livet går vidare trots sorgen,

Jag har nu varit dålig i 6 veckor, det tar på krafterna, att planera för julen blir lite då och då när jag känner att i dag orkar jag lite. Synd om mina övriga hundar men de är så kloka så jag tror de förstår att matte inte mår bra. Promenad har det blivit när jag känt att jag kan gå en liten vända. Men de har tomten att springa på, och vi har även tagit en liten runda i skogen några gånger, men alvedon så går det skapligt, även maken är dålig, men är redan bättre, vilket är tur.

Hanni hon växer och är nu 33 cm, och hoppas att hon ska växa 1 cm till, hon är så fin, och älskar att busa med både pappa Izze och Pelle, Yuki hon fostrar, ja även farmor Candy.. Hoppas mycket på henne.

Och så har min Pelle blivit pappa till 4 små den 25 december, hos Eastflash Kennel, länk finns på länksidan.

Ja det var lite för mig för denna gång, både sorg och glädje.

Önskar alla en trevlig julvalpokisse


LOVIS

Ja då har det gått tre veckor sedan Lovis blev opererad för livmoderinflamation, och hon mår bra, bara väntar på svar från veterinären angående de andra proverna som de tog, knölen som opererades bort och på magslemhinnan, får svar nästa vecka.

Har genomlidit vinterkräksjukan och det var ingen höjdare, även min man fick det, trodde ett tag att även hundarna hade råkat ut, men som tur inte.

Nu väntar jag på att det ska komma en löptik till mig, Izze ska få ha sig en kärleks stund, spännnade för det blir första gången för honom, så då är det väntan och hoppas det blir fina små pluttar efter honom.

Ja det var lite från mig för den här gången.

 Och nu ser det ut som om kylan kommer, och med det rena hundar efter promenaderna härligt.

Ha en trevlig trettondagsafton och helg.

Februari 2019

«juli 2020»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Valpar mm.
Pelle
Februari
Vinter 2018
Hanni dräktig
Parad
Hanni
Höst
Ny tik
valpar

Senast kommenterade
Kallt
Nästan vårkänslor
Huset

Arkiv
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011