Blogginlägg

Glad

2015-10-16 17:47 | 0 kommentarer

Fredag den 16 oktober 2015

Nu har jag varit till Aros Veterinär Centrum med Lovis, hon blev bara sämre och var tvungen att göra något. Eva Adolfsson som jag har är min bästa veterinär och hon vet Lovis hela sjukdom, så skönt att kunna ha en som vet allt om henne. Alla prover som blev tagit på henne var bra, bara ett på vita blodplättarna som var lite lågt, men det beror på att hon äter kortison.

Fick öka dosen kortison och så fick hon Flagyl, nu är det några dagar som hon fått medicinen och hon äter bra och bara älskar att få sin burkmat, som nu blandas med torrfodret, och det går så bra inte lös i magen längre och hungrig för jämnan  från måndag så blir det en tablett av kortisonet en tid framöver, Eva ringer mig på tisdag kväll. Ja det var lite vad som hänt med min älste i gruppen. min Drottning som hon kallas.

Hanni växer och är en riktig busa, Pelle börjar tycka hon är för mycket nu och börjar säga ifrån, önskar han kunde säga lite mer, men är så snäll mot henne, men Yuki har börjat att vara mamma på något vis åt henne, visa lite vett och ettikett haha.

Och så väntar jag på att få höra hur det går med Abby och Adella hos Eva hansson, hopas nu att det blir valp där, i dag har de gått 3 veckor så spännande.

Det var lite från mig denna gången, ha en fortsatt skön höst och var rädd om era fluffbollar, man har dem bara till låns ett tag.

Kram Monika


Lovis.

2015-10-11 20:39 | 0 kommentarer

I dag har vi haft fint och soligt höstväder, en lång promenad med 3 av de mina Izze Pelle och Yuki. Lovis är dålig, är så orolig över hur det kommer att bli med henne, varit till och ifrån en veckas tid, men nu under helgen har hon blivit lite sämre, vill inte äta annat än lite kokt torsk. hon har gått ned 1 kilo, så hon är tunn. O det gör så ont i mig, vi får se vad veterinären säger i morgon, hoppas det är ett bra svar vi får.

DSC_0004

De andra 5 är det fart och fläkt på, Hanni vet inte vad det betyder att ta det lite lugnt, nej spring bus hela dagarna, men när kvällen kommer då sover hon så sött i soffan bredvis husse.

DSC_0020

Mörkret på kvällen är inget kul. önskar man inte hade den årstid som vi kommer in i, vinter och mörkt för snö som lyser upp blir det väl inte förän i januari om äns då. Nu är jag pessimistisk hihi, men tror det har med åldern att göra, vill ha sommar året runt.Nej det skulle nog inte heller vara kul, det är ji årstiderna som är så fint med Sverige, eller hur.

Förra lördagen den 3 oktober firade vi min bror och syster som blev 60 år, så trevligt att träffa de flesta av mina syskon med respektive. Alltid kul att ses och ha trevligt i hop. Det ger minnen som man kan ta fram och le åt.

Ja det var lite för denna gången.

Ha en bra och fin höst önskar jag er

Monika

 


Parningar

2015-09-27 14:26 | 0 kommentarer

Tänkte jag skulle skriva ned lite igen, blir långt mellan gångerna

Jag bröt armen 30 juli och blev opererad dagen efter, och högra armen var det också   .

Men det går rätt bra nu vid detta datum som är den 27 september. Men vår husvagnsresa vi hade tänkt blev instäld, men det blir fler tillfällen till det senare.Och så har jag min nya lilla stjärna hemma, hon har hunnit bli 4 månader ett riktigt yrväder, Pelle tycker hon är jobbig nu, förstår honom. Men jag tror och hoppas hon kommer att bli en ny avelstik och jag har linjerna från Candy kvar eftersom det är min Izze som är pappa, så det är en spännande tid framöver.

Och nu har jag haft tikbesök till både Izze och Pelle, så roligt. Nu blir det en spännande höst och väntan på om de kommer att bli valpar i slutet på november.

Mojsans Pieces Of A Dream           och           Eastflash I'am Yours

2015-09-23

2015-03-18

Mojsans Impressive Black Ivory              Different Size's Forensic Abby

Båda kommer från Eastflash Kennel. Och det var första parningen på Pelle, ska bli jättekul att följa med och hoppas nu det blir valpar hos båda två, och mina killar blir pappa.

Att hösten är kommen är det inga tvivel om nu, vissa dagar regninga och grå och vissa med sol och hög luft, de är de dagarna som man mår lite så där extra bra, mindre ont i kroppen, och humöret är så mycket bättre. Och min man kämpar med alla höst göromål vad det gäller plocka upp och rensa rabatterna, Daliorna ska snart upp och in för vintern, tagetesen togs upp i dag 27/9 och äpplerna från katja är avplockat och kokat ca 15 liter mos, mer blir det, ja vist min assistent pajade när jag gjorde första 8 litrarna, men så har jag mina härliga vänner Marita och Mats, de kör ner en till mig som de hade som passade till mina grejer så jag kunde fortsätta med moset.

Ja det var lite från mig för denna gången. Ha en skön höst och tänk på att jakten börjat och det är jägare i skogen nu.

Må så gott. Monika


Regn igen.

2015-07-08 10:22 | 0 kommentarer

Nu ska jag ta mig tid att skriva lite här. 

 

Vi hade så varmt och fint väder förra veckan., mrn nu har lågtrycken kommit tillbaka  bara hoppas att solen och värmen kommer igen. På torsdagen 2 juli så åkte jag och Eva  från Eastflash och hälsade på Marita och valparna, och gisses så söta de är, och min lilla som jag hämtar den 19 juli är så söt, och hoppas nu att hon blir bra i storlek.

Min dotter Catrin med familj kom och hämtade bilen den 3 juli, de kom hem från Nicaraqua veckan innan, och Catrin var med sitt jobb till Almedalen. Så kul att få träffa dem efter ett halvt år, och både Samuel och Noa har blivit så stora. <3 Barnen mm 002 Här kämpar de på rullbandet, och så badade de i poolen, Samuel duktig på att simma och Noa hade blivit av med rädslan för att få vatten i ansiktet. De kommer senare i juli och blir kvar några dagar.

Och så har Izze haft besök av en fin tjej som kallas Nanna med i stamtavlan heter hon Annefälts Champis, så nu hoppas jag att han ska bli far igen i början på september.2015-07-02 marita valpar1

Pelle hade det jobbigt när hon var här för parning, han åt inte maten han grät och tyckte säkert att det var hans tur  men den kommer nog den med.  Måste också säga att jag hade min fina väninna Eva Hansson som hjälp vid parningen, så skönt att ha henne till hjälp.

Och så har jag blivit kanin vakt en vecka, min dotter Christin är ute med sin avänner och seglar, både Anton och Lowe är med, de har inte den bästa början på den seglatsen kan man tycka, men det är kul med Stella som hon heter, Pelle vill gärna leka och sitter länge och bara tittar på när hon är ute på golvet i köket, tror kanske inta han skulle göra något, men törs inte låta de vara tillsammans, det får Christin göra när hon kommer på lördag, för då ska hon vara hundvakt åt oss, vi ska till min syster i Arboga på en liten träff med syskonen, alltid trevligt att få prata och äta gott.

Nu väntar utställning den 18 juli, ska ställa Pelle och hoppas han ska stå bra denna gången på bordet, han gillar inte när andra ska ta på honom, måste träna ännu mer på det. Dagarna går så fort tycker man inte gör annat än plockar ogräs promenerar med hundar, men så är det väl, snart halva året gått och ingen riktig sommar än, jo en vecka var det, men tillbaka i regn och rusk.

Det var lite för denna gången. Ha en fortsatt trevlig sommar och med hopp om sol snart igen!

 

 


Pappa igen!

2015-05-24 12:02 | 0 kommentarer

Ja nu har min Izze blivit pappa igen, Fia fick 5 fina valpar, 2 hanar och 3 töser. Så fina alla 5. De föddes på min födelsedag 23 maj, och om det är som jag hoppas så finns min tik med i den kullen. det är tik 2 på bilden, hon är så fin och påminner om min Candy med samma teckning. men det är som jag ser de nu, vi får se när de vuxit och man kan se lite annat om hur de blir. De bor hos mig i några veckor fram, sedan flyttar de till Marita på Different kennel.Som äger tiken. Bilder kommer att sättas in på hennes hemsida, och säkert blir det även under Izzevalpar. Nu ska jag krypa ned i valplådan och bara mysa av snuttande och doften av valp

Fia valpar 018Fia valpar 006


Valpar snart

2015-05-12 12:00 | 0 kommentarer

Oj vad tiden rinner iväg, redan den 12 mqj och min Candy blir 9 år i dag! Kommer så väl ihåg när jag hämtade henne hos Eva Hansson på Eastflash, en riktig liten busa var hon, och hon älskade att leka i en liten barnpool. ja vilka minnen som kommer <3.

FullSizeRender

Hon har varit en jätteduktig mamma och fått 4 kullar med ammanlagt 16 valpar, varav jag har Izze efter henne.

Gräsklippningen har börjat och fästingarna man kan bli tokig på de blodsugande parasiterna

Och så har jag ju Fia hos mig, nu är det inte långt kvar tills hon och Izze blir föräldrar, jag hoppas nu att hon får en fin liten tjej som ska bli min nya avelstik, har ju ingen egen just nu. Fia kommer från Differen't kennel, och är alltså kvar hos mig för att valpa, så spännande.

Fick ett tråkigt meddelande från en vän att de var tvungen att välja och låta sin Ronja somna in. Mojsans Grace Gila. Det är så ledsamt och jag har lite svårt när jag får höra det, vackra fina Ronja

20090210-20150511 sov i ro <3

DSC_0004-1

 


Blåst

2015-04-13 10:35 | 0 kommentarer

13 april och solen skiner, men fortfarande blåst, ja i går så var det stormbyar så det blev en kort promenad, hundarna gillade inte att var ute i blåsten.

Fia har nu på onsdag gått 4 veckor, tycker jag ser att hon är dräktig, ett lugn har kommit över henne och mer gos vill hon ha, så det är en spännande tid att gå till mötes 

Yuki har ätit något olämpligt och kräkis lite rosa slem några nätter, men äter som vanligt med god aptit, hon är bättre nu, men vore så glad om hon kunde sluta äta pinnar och allt hon hittar   Lovis går fortfarande på sina prednosolon, men minskat till en ½ tablett om dagen, hon är superkänslig i mag och tarm, så endast sin mat som är RC Love fet och lite kokt torsk i, Hon får även en B- vitamin om dagen, ser ut att gå bra, och hon är pigg och vill gärna vara med och sparka boll, fast det som är för henne är att jaga Izze och ta tag i hans päls vilket han inte alls gillar och säger till om.

Izze och Pelle busar som vanligt med varandra, det är med andra ord full fart, Pelle ska jag på utställning med den 25 april och det är här i Västerås Rocklunda, är väldigt många sheltie anmälda dit, så det blir spännande och se vad han får. Jag hoppas väl på bra 

Mycket att göra ute nu i trädgården, rivit mossa i massor, och kalka efter det, nu blir dt snart att gödsla också så vi får en grön och fin gräsmatta där hundarna får springa och ha det skoj. Och snart dags att så frön för blommor och ta ut dahliorna i växthuset, vist känns det gott med tiden som nu kommer, bara hoppas vi slipper denna förbaskade blåst.

Jag själv har som vanligt min onda kropp, är så in i vassen trött på den, undrar om man kan byta   skulle inte vara så tokigt hihi. men det är bara att kämpa på i allt man vill göra, inget annat alternativ annat än att proppa i sig alvedon.

Det var lite från mig i dag, jo förestan så inväntar jag en fin sobeltik för parning till min goa Izze, så spännande och hoppas det blir många fina vallisar efter honom.

Ha en bra vår och var rädda om varandra.

001

 

 


Valpar

2015-03-19 17:13 | 0 kommentarer

Ja nu var det rätt länge sedan jag var in och skrev, ibland har man lite för mycket helt enkelt.

Ja just nu så är det full fart på både killarna och tjejerna.  Fia som kommer från Differen't kennel, hon har varit redan några veckor och har nu även blivit parad med min Izze. Hon stannar och valpar hos mig, så även fast jag ingen egen tik har nu som kan få valpar så blir det valpmys i alla fall.

Mojsans Impressive Black Ivory (Izze)             Mojsans Pieces Of A Dream (Pelle) 

Izze finPelle

Få se om jag ev kommer i höst att para Penny som min syster har och som bor i Eskilstuna, men det är osäkert än så länge

Sen har jag varit på utställning men Pelle och Siv med Penny, båda fick VG, hade trott Pelle skulle få bättre, men så är det. Måste få honom att ta ut stegen bättre, skulle behöva cykla men där vi bor finns inte möjlighet till det, 

Våren ser ut att ha kommit, lärkan har vi hört och svanar i massor. Och i dag så var det tofsvipan som kvittrade för oss, blåmesen har redan lagt ägg, hittade skal på backen under en holk.

Och så har även den förhatliga fästingen kommit, fy usch vad jag ogillar den, även huggormen är framme och solar sig, ja det är sommarens elände, och inte så mycket att göra åt, bara vara uppmärksam.

Nu är jag själv dunderförkyld, snorar och hostar med feber, inte alls så kul. Men det ger väl med sig det med till slut.

Ja det var lite för denna gång. Nu väntar vi på att det ska bli varmare så vi kan sätta i gång med att så fröer mm som hör den här tiden till.

Ha en bra vår alla som är in och läser. Och en trevlig påsk med.


31 Januari 15

2015-01-31 19:19

Sista januari på nya året 2015, det går så fort. 

Nu har vi snö så det räcker, men de ser ut som det ska fortsätta, men inte kallt utan det ligger runt nollan.  

Lovis har åter varit dålig i sin mage, så tråkigt det är och jag vill inte mista henne än. Men efter mycket byte av foder mm så har vi förhoppningsvis hittat rätt nu. Hon har fortfarande prednisolon som hon får en tablett var tredja dag, få se om vi kanke snart kan gå ner i dos, men så länge hon mår bra av det så fortsätter vi med den.

Pelle har nu blivit 16 månader, stora killen, men fortfarande så är det mycket med att han ska jaga bilar så fort vi ska på promenad, nu går han i sele och det fungerar något bättre i hans evinnerliga dragande. Funderar nu på att jag ska gå en lydnadskurs med han, men undrar jag om det hjälper hihi.

Izze väntar på en tjej som kommer att bli kvar hos mig ett tag, spännande blir det och hoppas av hela mitt hjärta att det kommer att bli små pluttar med tiden. Själv har jag ingen tik längre i avel, tråkigt men är ute på jakt efter en, det föds många kullar nu och jag har satt upp mig och tingat, bara hoppas det blir en som jag vill ha, och det tvivlar jag inte på.

Candy Yuki är nog snart i löp, då blir det tufft en tid hos mig en tid   Pelle visar att det är något som han kommer att gilla, ja det blir väl snart nog dags för honom att få bli pappa också.

Fortfarande tungt efter vår Dennis, urnan har kommit så nu står han på hyllan tillsammans med sin mor och bror, samt min goa lilla docka Freya, som fick somna in alldelens för tidigt 

Urnor 002

Ja det var lite för mig just nu. Nu önskar jag alla en fortsatt fin vinter, och att få se fram mot våren. 

Ha det så gott ni alla som är in och läser, sätt gärna en avtryck i min gästbok, alltid kul att se vad ni tycker om vad ni ser på min sida. 


Snö

2015-01-12 09:50

Ja då har vi äntligen fått snö, och kallt och blåsigt är väl inte lika kul. Men de ser ut som det ska bli + grader igen   nog om det.

Saknaden efter Dennis känns, han var med oss så länge och hans spessiella knägående är inte med längre, och när han ville ha si tablett på kvällen. men jag vet att han har det bra dit han nu kom och hoppas av hela mitt hjärta att han träffat sin bror och mamma, ja även lilla Freya.

Var och tittade på en tik, men hon skulle bli liten och vill inte göra om samma som när jag köpte in Nilla, nu väntar jag på att få åka och titta på en tikvalp snart, så otroligt spännande. Det föds många kullar nu så här i början på året, så att det ska bli en det tvivlar jag inte på.

Julen har varit bra, min dotter med familj  kom först från Nicaraqua till Motala den 20 dec, sedan blev det färd mot oss och vi hade julafton den 25 dec, så roligt när mina båda döttrar med familj kommer. julen var kall så barnen tyckte det var kallt, Samuel och Noa var ju van med 30 gr värme, så vist var det kallt för dem.

Nu har man tagit bort nästan allt som är jul, nu vill man se fram mot ljusare dagar och att året kommer att bli ett bra år både för oss och mina hundar, Pelle börjar se riktigt bra ut nu, och det kommer att bli en hel del utställningar med honom. Måste bara träna lite mer, han är en envis liten kille. och att leka med bollen ute är jättekul, innomhus så är det hans rosa gris som är favoriten.

Nu hoppas man på att året kommer med en massa roligt och att alla får vara friska och må bra.

Monika


LOVIS

Ja då har det gått tre veckor sedan Lovis blev opererad för livmoderinflamation, och hon mår bra, bara väntar på svar från veterinären angående de andra proverna som de tog, knölen som opererades bort och på magslemhinnan, får svar nästa vecka.

Har genomlidit vinterkräksjukan och det var ingen höjdare, även min man fick det, trodde ett tag att även hundarna hade råkat ut, men som tur inte.

Nu väntar jag på att det ska komma en löptik till mig, Izze ska få ha sig en kärleks stund, spännnade för det blir första gången för honom, så då är det väntan och hoppas det blir fina små pluttar efter honom.

Ja det var lite från mig för den här gången.

 Och nu ser det ut som om kylan kommer, och med det rena hundar efter promenaderna härligt.

Ha en trevlig trettondagsafton och helg.

Februari 2019

«juli 2020»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Valpar mm.
Pelle
Februari
Vinter 2018
Hanni dräktig
Parad
Hanni
Höst
Ny tik
valpar

Senast kommenterade
Kallt
Nästan vårkänslor
Huset

Arkiv
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011