Blogginlägg

Snö

2015-01-12 09:50

Ja då har vi äntligen fått snö, och kallt och blåsigt är väl inte lika kul. Men de ser ut som det ska bli + grader igen   nog om det.

Saknaden efter Dennis känns, han var med oss så länge och hans spessiella knägående är inte med längre, och när han ville ha si tablett på kvällen. men jag vet att han har det bra dit han nu kom och hoppas av hela mitt hjärta att han träffat sin bror och mamma, ja även lilla Freya.

Var och tittade på en tik, men hon skulle bli liten och vill inte göra om samma som när jag köpte in Nilla, nu väntar jag på att få åka och titta på en tikvalp snart, så otroligt spännande. Det föds många kullar nu så här i början på året, så att det ska bli en det tvivlar jag inte på.

Julen har varit bra, min dotter med familj  kom först från Nicaraqua till Motala den 20 dec, sedan blev det färd mot oss och vi hade julafton den 25 dec, så roligt när mina båda döttrar med familj kommer. julen var kall så barnen tyckte det var kallt, Samuel och Noa var ju van med 30 gr värme, så vist var det kallt för dem.

Nu har man tagit bort nästan allt som är jul, nu vill man se fram mot ljusare dagar och att året kommer att bli ett bra år både för oss och mina hundar, Pelle börjar se riktigt bra ut nu, och det kommer att bli en hel del utställningar med honom. Måste bara träna lite mer, han är en envis liten kille. och att leka med bollen ute är jättekul, innomhus så är det hans rosa gris som är favoriten.

Nu hoppas man på att året kommer med en massa roligt och att alla får vara friska och må bra.

Monika


Dennis

2014-12-18 16:56 | 0 kommentarer

Julen närmar sig med stormsteg, men jag känner ingen glädje över den just nu, Vi har fått låta Dennis gått över bron, det är svårt att ta in, han var ju pigg och med ut och gick så sent som i söndags den 14 december, men det förändrades fort, fick se en svullnad nedanför vänstra ögat på morgonen 15 dec, förstog att det hade med hans tänder att göra. Fick tid hos veterinären kl 14,00 och vi pratade om hur vi skulle göra, men han var gammal, tror inte han skulle klara gå igenom en massa prover röntgen och operation. För hans skull blev det att låta honm få somna in, men vad svårt det är att ta detta steget. Man gråter floder ;'( 13 år är en lång tid tillsammans, vi har gått igenom en hel del. Men kommer att ha många fina minnen som jag vårdar ömt.

I natt så kom det lite snö, var hela 7 grader minus i går 17 dec, och så blir det + och nästan allt det vita tinar bort, undrar om vi får någon snö till julafton!

Min dotter med fru och barnbarn kommer hem till den 25 dec då kommer vi att fira julen hos oss, får hem alla mina kära då, så ut och letar julklappar febrilt, inte lätt men det fixar sig nog ändå. Maten har jag börjat med, så gott det ska bli med allt, fast man får äta med måtta av allt det goda.

Ska väl också säga att de andra hundarna mår bra, fast de undrar var gammelhunden tagit vägen. Yuki har det nog jobbigast, de var goa mot varandra till en viss gräns, blev det för mycket från Dennis så fick han sig ett besked om det från henne. Lovis mår riktigt bra nu, det är så skönt, ingen mer diaree' och hon är glad och till och med busar med de andra, det var länge sedan, ja även Candy har börjat leka mer än vad hon någonsin gjort förr. De har sina ideer.

Pelle och Izze ögonlysta och det var bara bra med dem, så nu kan jag ha snart Pelle i avel, han blir 15 månader den 30 december.

Och en sak till jag har tingat en valp, en tik. det är så spännande, ska åka och kika på den i början på nästa år.

Ja det var allt för denna gången, både sorgsna och glada ord.

Ha en GOD JUL och GÅTT NYTT ÅR!


Bra

2014-12-07 15:00 | 0 kommentarer

Nu har jag fått svar på Lovis prover, och blev både glad och lite ledsen. Men den lilla knölen hon hade på tarmen visade inget elakartat, och blev så klar jätteglad över det, men hennes grovtarm är inflamerad och det kroniskt, altså kommer hon att vara väldigt känslig mot allt utan för maten hon äter, jo vita tunna tuggeben går bra Och hon ska fortsätta med kortisonen men nu blir det var 3:e dag i 2 veckor och sedan var 4:e vecka, om det går bra så får vi se sen hur vi gör, bara hålla att allt kommer att bli så bra som det kan.

2:a advent i dag adventsljus2 och det bara är regn och grått ute, nu måste väl kylan komma snart tycker jag, och gärna lite snö.

Och en tanke till alla som är ute med sina hundar, se till att de inte äter en massa på promenaderna, otroligt mycke bakterier nu eftersom vädret är så milt, och sedan finns det folk som lägger ut godis eller något med gift i, så hundarna blir väldigt sjuka, och en del går inta att rädda, oftast är de preparerade med glykol.

Det var lite för denna gången.

Ha det så bra med era fyrbenta vänner!


Lovis

2014-12-02 18:54 | 0 kommentarer

Oj vad tiden rinner iväg, ett tag sedan jag skrev här.

Det har varit lite oroligt med Lovis en längre tid, varit hos vet flera gånger och fått ge kortison som hon nu tar varannan dag, få se hur länge det blir. Hon har dåliga tarmar och veterinären kände en lite kula i slutet pa tarmen och ev en tumör, man blir ledsen av att få detta, men nu har hon blivit op blev så att när hon bajsade så kom det blod och tillslut även en liten del av tarmen följde med när hon bajsade, fick Flagyl, och hoppades det skulle hjälpa, men nej nej. Var in till vet igen i torsdags morse och Eva skrev en remiss till Strömsholm, de ringde efter lunch och jag skulle vara där efter 18,00 tiden, gissa vilken väntan, kom inte in till vet förän kl var strax före 22,00  på kvällen. Hon fick ligga kvar för en op dagen efter. Fredag vid 19 tiden fick vi hämta hem henne. Nu ser jag inget blod mer och hon är mycket piggare, väntar nu på svar vad det är hon har, hoppas bara att det inte är canser.

1:a advent har nu varit, ingen snö utan det är bara grått och tråkigt ute, men vi har slingor och julgran mm ute som lyser upp i mörkret på kvällarna.

De övriga hundarna mår bra, Dennis traskar med trotts sina dryga 13 år på promenaderna, men vi kan inte gå så fort, huvudsaken de kommer ut och få nosa och se lite annat än det som är hemma.

Julen närmar sig med fart, och det är en del att göra innan med julklappsköp mat mm. Hoppas vi får snö till jul

Och fick i dag tisdag reda på att valpen Lucas som jag köpte av Christina Öjegren, och som jag sedan sålde till Agneta Boylind har blivit dödad av en pitbull, så ledsen för deras skull, han blev bara 5 år. Borde förbjudas att ha sådana hundar, de gick i ett gäng av flera förbi en hund rastgård, där han med sin husse som var påtänd av något var inne i rastgården, men den hoppade tydligen ut och kom springande efter dem, först så bet han en annan hund sedan fick han tag i Lucas som blev så illa biten att det inte gick att rädda honom. Hoppas nu att polisen tog hand om denna hund och även hussen som inte skulle ha en sådan hund över huvud tagit, vet inte i skrivandes stund hur det blev.  Ha riktig koll på era hundar, men vet inte när olyckan kan vara framme. Detta hände i Haninge kommun, och vid vid Eskilsparken där det finns 2 stora rastgårdar.

Man mår så dåligt av att det ska behöva vara så, att en annans hund kommer och biter ihjäl ens hund.

Tråkigt slut, men ville skriva det så att ni som läser detta har lite mer koll om ni går där.

Kram Monika


Höst

2014-10-04 19:29 | 0 kommentarer

Ja då är hösten här och vi har nu plockat upp alla dahlior för vinterförvaring, tageteserna är även de borttagna från rabatterna, ser inte så fint ut när det var 3,7 grader kallt en natt.

Pelle har nu blivit 1 år, men fortfarande är han en buse med mycket fart i kroppen, han har nu snart tappat all sin ull och nu ser jag fram mot att han ska få lite kraftigare päls, han kommer att blir en vetesobel och tycker han är jättefin.  

Pelle 1 år 007Nilla har fått det så bra, och hon kommer att börja en valpkurs nu i oktober, så kul och de är så nöjda med tösen, jag får information med jämna mellanrum så jag vet hur det går, och det är jag så glad för.

Min make ska gå igenom en så kallad sotning för han har kärlkramp i ena benet, lite orolig blir man ju, men det går säkert bra, han läggs in nu den 8 oktober då jag kör in till sjukhuset och lämnar av honom, sedan ska han vara kvar för observation i 2 dygn. Skönt att ha hundarna som sällskap under de dagarna.

Dennis mår fortfarande väldigt bra, lite mer trött men annars ser man inte så mycket att han är fylda 13 år, undrar jag hur gammal han tänker bli inget jag tänker på nu, han är min förstfödda valp.

Lovis har jag fått börja om med korticon, hon blev dålig i magen och var då till vet ny mat och nu mår hon så bra och pratar på som vanligt, ja hon är även hon till åren kommen, dryga 10 år nu, har inga tikar i min kennel längr som är i avel, fick lov att kastrera både Elly och Wilma nu i somras så jäkla trist

Nu är det bara att se fram mot mörker, november är en månad jag inte gillar, men man får göra så gått det går med att tända ljus både ute och inne för att få det lite mysigt.

Ja det var detta för denna gången, hoppas nu alla har en fin höst framför sig.

Kram Monika


Flytt

2014-09-12 16:37 | 0 kommentarer

Det är med tungt hjärta jag sålt Nilla, men vet att jag gjort rätt, och det är för hennes skull, hon var otroligt livad och full fart på, jag kunde inte ge det till henne som hon behöver. Springa med Pelle och busa ja vist var det bra, men mina äldre hundar var inte så glada i det, och med tanke på att Dennis nu blir 13 år den 14 september och tyckte hon blev lite för mycket på, så tog vi det beslutet. Nu vet jag att hon kommer att få det som hon behöver i stimmulans och kärlek. Hon får en ny kompis som är en sheltietik på 6½ år, de hälsade på varandra och det såg väldigt bra ut. Den glädje Nilla visade när de kom är oslagbar, men hon var en sådan tik som bara älskade alla, inte något av rädsla i den lilla kroppen så jag önskar dem stort lycka till med henne. Och det bästa av allt är att hon får träffa min lilla Lourine som också flyttade till Piteå, de kommer säkert att bli bästa kompisar, och Christine kommer att köra agility med Nilla när det är dags.

Annars så har ett annat kapittel i mitt liv och det är att min dotter med familj nu flyttat till Nicaraqua på 2 år, det känns också tufft, men önskar dem lycka till och väntar till julen då de kommer hem och hälsar på. Lång resa är det, 8 timmars skillnad så det tar ett tag innan de kommit in i dygnsrytmen.

Hösten är här, så grönsaker och frukt är inplockat, men vi har rätt bra väder så inget att klaga på nu i alla fall. Sena potatisen väntas snart på att plockas upp, tror vi kommer att ha egen ända fram i vår.

Ska nu försöka träna mer med Pelle, har liksom inte hunnit med det. Utställningar ska bli mer av, han är så fin min kille. Blir 1 år den 30 september, tiden går fort må jag säga!

Det var lite från mig.

Ha en fin höst och ta hans om varandra!

 

 


LÖP

2014-08-23 09:57

Oj vad det går fort, har nu Yuki i höglöp så både Izze och Pelle är så tända på henne, men ack nej ingen mer valp på Yuki, inväntar att Candy ska komma hon med. Funderar om jag ska kastrera dem, killarna har det tufft.

Poolen är tömd så inget mer badande i år. Det är ett avslut på sommaren tycker jag.

Nu äntligen så har det regnat en hel del, och det behövdes, för oj vad tort i marken det varit, om det fortsätter med regn så kanske det kan bli kantareller, vi får väl ut och kolla i skogen.

Och med fukten så vaknade fästingen, nu gäller att gå igenom pälsen på de mina små, Pelle är väldigt utsatt, undrar om det beror på att han är så blek i sin päls, men även Izze får en del, ja alla får väl mer eller mindre.

Nilla växer så vid 3 månade så var 24,5 i höjd, ser bra ut som vuxen blir hon då omkring 34-35 i höjd. Hoppas det stämmer!

Lovis har fått tillbaka sin dåliga mage, så tråkigt, har nu fått börjat med korticon igen och helt ny mat som är fiskbaserad, nu bara hoppas hon blir ok igen, Dennis har ju sin katarr så en liten bit pepsid varje kväll och så några matkulor, men han kräks nästan varje morgon i alla fall, men för övrigt mår han bra, pigg för sin ålder.

Utställningen som var i Eskilstuna var inte som jag hade hoppats på, Pelle fick 'bara' VG hade väl hoppats på bättre men så är det, olika domare som ser annorlunda på dem från gång till gång, hade kanske gått bättre om jag hade haft Izze med, för det var många hundar som var stora och hade hög svans som fick excelent, även de med öronen som inte var det bästa, bitter ja lite är jag nog Men hoppas på bättre vid nästa gång när det nu blir. Pelle är ung än så länge, blir 11 månader den 30 augusti.

Min värk är så tråkigt att ha, går hos sjukgymnast en gång i veckan, men tycker inte det är någon hjälp, ska en gång till, sedan blir det nog inte mer, Lena säger att det går inte att göra så mycket mer, har man fibromyalgi så får man lära sig att leva med den, vissa dagar är något bättre, då får man passa på att göra saker som jag inte kan de dagarna då värken är hemsk, men man lär sig på något vis att leva med den!

Det var lite för denna gång.

Ha en skön höst och njut av det vackra som kommer med den, färgprakten och den höga rena luften!

 


Träff

2014-08-13 16:31 | 0 kommentarer

Ja då har jag haft min valpträff, och det kom en hel del vovvar med sin matte och husse, så kul att se dem nu, valpåren är borta vuxna fina hundar är det nu. Och det är så trevligt med glädjen man ser hos dem alla, tror de känner igen sig när de kommer hit. Min Dennis klarade av ungdommen och buset som var, men man märker att det är mycket för honom, han blir trött och det hör väl till, blir dock 13 år den 14 september.

Lilla Nilla hade skoj med Tiffany som är drygt en månad äldre, där kan man säga att det är full fart

Nu får vi se om jag har någon träff nästa år, har inte bestämt mig, och mycket beroende på att jag börjar få många äldre hundar i min kennel, och dem månar jag mycket över, Lovis blir 11 år Candy 9, och om Dennis är kvar så är han då snart 14 år. Fy för den dagen jag måste låta honom vandra vidare men man kan inte se det så, vara glad över de dagar alla går med oss, mina älskade fyrbenta raringar.

Sommaren har varit otroligt varm, men nu känns det som hösten kommit, vände under en helg kan man säga, och oj vilken skogsbrand det varit i Sala kommun, röken slog ned hos oss så det var bara att stänga fönster och dörrar, stickande i ögonen och sved i halsen, och hur var det då inte för brandmännen som jobbade med branden, men nu är den under kontroll, och det är skönt.

Nu är det att ta tag i morötter och rödbetor, blir att förvälla och frysa in till vintern, så gott att ha eget, ja gurka har vi haft en månad nu, och likaså squach, egen potatis har vi med, den räcker nog fram till våren skulle jag tro. Nog om det.

Önskar alla en trevlig höst med allt vad den för med sig.

Monika

 


Brand

2014-08-06 09:28 | 0 kommentarer

I dag är det de 6 augusti och det är brandrök i luften, känns i ögonen och näsan men ingen farlig rök. Skogsbranden som härjar i Sala kommun är fortfarande inte under kontroll, men nu har det kommit flygplan från Frankrike som ska hjälpa till att vattenbomba, så förhoppningsvis kommer den väl att stanna upp och inte spridas mer.

Valpträff på lördag, och det kommer en hel del vovvar med sina ägare, ska bli riktigt kul, för förra året blev den inställd pga att Izze blev dålig. Mer kommer efter träffen!

Vädret är varmt och vi har badat i poolen dagligen, även hundarna har fått sig ett dopp i egen balja, men även de har fått provat på i poolen, Pelle rätt duktig på att simma och lilla Nilla sprattlar på men visar i alla fall att hon kan simma, så mer vattenvana hoppas jag på, ja hon har ju en egenhet att stå och plaska i vattenskålen, mitt lilla troll.

Och så gjorde jag illa ögat i förra veckan, fick en gren i ögat så det blev aldelens rött, men nu börjar man se lite av ögonvitan så tlii helgen är det nog som vanligt igen.

ögat

Ses på lördag, kör lungt och hjärtligt välkommen till årets träff.!


Tiffany

2014-07-25 11:03 | 0 kommentarer

Nu har vi verkligen en varm sommar, temperaturen ligger runt 30 plus så det är jobbigt för hundarna, men våta kalla handdukar på ryggen är så skönt tycker de.

Och så har jag varit på utställning i Köping, gick så bra för min Pelle, han fick excellent och CK och Izze fick Very Good, nästa utställning blir med Pelle den17 augusti, och det är på Ekängens i Eskilstuna, Eva Hansson kommer med sin Adella, vi åker tillsammans och det är så trevligt med sällskap.

utställning Pelle Izze 006

Och så har jag lilla Tiffany hemma hos mig i 1½ vecka, och det gillas av min lilla Nilla som nu blir 11 veckor på lördag 26/7, och bara gissa vad de har roligt tillsammans, förstår inte att de bara orkar hålla på, ja Pelle är med dem ibland också.  Nilla hon kliver i vattenskålen och plaskar runt, har även ett handfat som hon gillar att plaska i, Tiffany gör det ibland. Och att det kan vara så roligt att gräva, hål över allt i hundgården, så det blir att fylla igen sedan när Tiffany har hämtats.

Och alla som går in på hemsidan och som har valp efter mig, hör av er om valpträffen.

Ska själv på träff hos Eva på Shiny Reds kennel den 2/8, kul och träffa Nillas syskon och övriga från hennes valpar.

Och lilla Lucky blev såld, och kom upp till Örnsköldsvik, och de bara älskar honom, för det fanns motor i den vovven kan jag lova, och även Molly har hämtats, så nu efter att Tiffany hämtas den 1/8,  ska vi försöka hinna med en sväng med husvagnen, behöver komma hemmifrån några dagar.

Så skönt man har poolen nu när det är så varmt, man orkar inte göra så mycket, det blir bara det nödvändiga så att säga. Ja det var några rader för denna gången, ha en fortsatt bra sommar, och som sagt kom i håg att anmäla er till träffen


LOVIS

Ja då har det gått tre veckor sedan Lovis blev opererad för livmoderinflamation, och hon mår bra, bara väntar på svar från veterinären angående de andra proverna som de tog, knölen som opererades bort och på magslemhinnan, får svar nästa vecka.

Har genomlidit vinterkräksjukan och det var ingen höjdare, även min man fick det, trodde ett tag att även hundarna hade råkat ut, men som tur inte.

Nu väntar jag på att det ska komma en löptik till mig, Izze ska få ha sig en kärleks stund, spännnade för det blir första gången för honom, så då är det väntan och hoppas det blir fina små pluttar efter honom.

Ja det var lite från mig för den här gången.

 Och nu ser det ut som om kylan kommer, och med det rena hundar efter promenaderna härligt.

Ha en trevlig trettondagsafton och helg.

Februari 2019

«juni 2020»
måntisonstorfrelörsön
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Senaste inlägg
Länge sedan.
Valpar mm.
Pelle
Februari
Vinter 2018
Hanni dräktig
Parad
Hanni
Höst
Ny tik

Senast kommenterade
Kallt
Nästan vårkänslor
Huset

Arkiv
2020
 •    Augusti
 • 2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011