Blogginlägg

Lourine

2012-09-30 10:38 | 0 kommentarer

Tänk att tiden går så fort, min Lourine har redan blivit 4½ vecka, och både mor och dotter mår bara bra. Full fart på henne är det och det är så kul. Freya älskar att få vara extra mamma åt henne, hon kommer inte själv att få några små, tror hon kunde bli en fantastiskt bra mor, men hon är inte i avel pga sina ben som hon fick väkst fel i som liten. Och Izze gillar att pussa på henne .

Och namnet som hon fick är Mojsans Love At First Sight, och det stämmer det var kärlek vid första ögonkastet. Fick hjälp till namnet av min väninna Marita när hon kom för att para sin tik Maja

Och så detta eländiga regnande så gått som varje dag, man blir så trött av det, trädgården kommer efter med allt som ska göras där, och vi kommer aldrig ut i skogen för att hämta hem veden, nej nu får det vara nog med regn för i år, önsketänkande från mig.

Och så har jag ultradjudit Wilma hon väntar 4 små godingar, men en som väntar fler är Maja från Different Size's kennel, 7 stycken så hon får att göra i jul, Och min Izze blir stolt pappa till dem.

Wilmas valpar blir 8 veckor på skälvaste julafton, vilka bra 'julklappar', fast då menar jag inte att det ska vara som en leksak, utan en familjemedlem som kommer att älskas som den lille valp det är.

Sedan är min Freya dålig, hon har för lite blod och fått gå igenom en massa olika undersökningar, bland annat så får jag åka in till Strömsholm en gång i veckan för att ta nya prover, och så ska hon ha en B-12 spruta, hon har nu andapsin för att se om blodet blir bättre och att hennes tarmar ska bli läkta, de är inflamerade, ja hon har även livmodern inflamerad, men att söva henne går inte just nu, hon måste bli starkare, ett biopsi är också inplanerat för de ska se om hon även har magslemhinnan inflamerad, ja tänk det är nästan samma som hennes mor Lovis gick igenom, fast hon hade inte det här med blodet och tröttheten som Freya har. Måtte hon bli frisk min lilla docka.

Ja det var lite som händer hos mig för till fället, men nu ser jag fram mot tiden då nya små ska komma till värden, och det i slutet av oktober, så spännande och hoppas det blir både trf och sobel tikar och så en fin kille med.

Nu vill jag se fram mot en vacker oktober med hög luft och att min älskade Freya ska få bli frisk.

Lowe mitt barnbarn har varit och röntgat sig igen, och ett glatt besked,  ingen canser som kommit tillbaka, och det hoppas jag att den inte heller ska göra.

 

Ha en trevlig höst// Monika


Valp

2012-09-04 11:40

Oj vad det var länge sedan jag var in och skrev. Mycket har hänt, hösten har kommit efter en regnrik sommar. Valpträffen blev kanonbra, många kom och roligt att få se de som var små när de flyttade så fina de är nu som vuxna. 

Yuki har äntligen blivit mamma, det blev hon den 29 augusti kl 04,00 på Strömsholm genom snitt,blev en liten tik på ca 180 gr, allt har gått bra, Yuki sköter om sin lilla bra och är en stolt mor. Mycket mjölk i början så jag har fått mjölka henne några gånger, men nu är det bra. Pappa är min egen Izze, så det blir en riktigt snygg färg på henne mörk sobel, tror hon blir i färg som min Lucky hade.

Sedan har Izze fåt para två tikar till, min Wilma som bor hos Susanne här i stan, och så Maritas tik Maja, så det är spännande väntan till oktober november.

Mitt barnbar Lowe mår nu bra, senaste besöket så fanns det ingen canser kvar, men han ska åter in igen nu i september för koll, alltid lite oro innan man får svar igen.

Ska vara lite mer för att skriva här i bloggen, men tiden går och så har man annat som kommer i mellan. Slutar med en bild på mor och dotter.

Mojsans Love at first sight. Lourine.

DSC_0010-001

 

LOVIS

Ja då har det gått tre veckor sedan Lovis blev opererad för livmoderinflamation, och hon mår bra, bara väntar på svar från veterinären angående de andra proverna som de tog, knölen som opererades bort och på magslemhinnan, får svar nästa vecka.

Har genomlidit vinterkräksjukan och det var ingen höjdare, även min man fick det, trodde ett tag att även hundarna hade råkat ut, men som tur inte.

Nu väntar jag på att det ska komma en löptik till mig, Izze ska få ha sig en kärleks stund, spännnade för det blir första gången för honom, så då är det väntan och hoppas det blir fina små pluttar efter honom.

Ja det var lite från mig för den här gången.

 Och nu ser det ut som om kylan kommer, och med det rena hundar efter promenaderna härligt.

Ha en trevlig trettondagsafton och helg.

Februari 2019

«september 2012»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Senaste inlägg
Yuki har fått somnat in. 😭
Länge sedan.
Valpar mm.
Pelle
Februari
Vinter 2018
Hanni dräktig
Parad
Hanni
Höst

Senast kommenterade
Kallt
Nästan vårkänslor
Huset

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011