Blogginlägg

Ögon

2012-11-13 09:14 | 0 kommentarer

Ja nu har lillan som jag kallar henne nu, blivit 2 veckor, och i dag 13 november så har hon öppnat sina ögon, och hennes vikt är 606 gram. Hon hade besök av sin pappa Izze i valplådan i går, mamma Wilma var inte orolig för det, hon är en lugn och trygg mamma.

Och så härligt det är kallgrader ute, man får vara glad för de dagarna, och solen ska nog kunna visa sig. Vi ska ut med traktorn och hämta hem ved som vi har liggande i skogen innan snön kommer om det nu blir någon.

Lourine är i morgon 11 veckor, en duracellkanin som inte finns något stopp på, hon är tillsammans med Yuki sin mor i hagen ute och gisses vilken fart och bus det är. Hon är en liten grävling, och när man ska torka tass så gör hon vad hon kan för att slippa det, rör inte mina tassar är hennes motto men där är det nog matte som bestämmer.

Freya har nu börjat med kortison, hoppas hon nu blir bra, och från nu så ska jag gå här på Västerås djurklinik med henne, gillar jag för Eva Adolpsson som jag har är hur bra som helst.

Varit på utställning med Izze och Jouline, svenska hundklubben, det gick kanon bra, så nu är Izze svensk champion.

Ja det var lite från nu. Hoppas att vi får en mer solig tid fram mot de stundande helgerna.

Ha det gott.


Ledsen

2012-11-05 09:27 | 0 kommentarer

Ja ruskvädret fortsätter, och tråkigheten med, nu har även min lilla sobla somnat in, kvar har jag den trf valpen som är pigg och äter bra. Wilma bar ut henne utanför lådan, tror hon kände på sig att valpen var dålig, tog upp den i min hand där hon somnade in. Wilma letade ett tag men är nu åter som tidigare, klart att de märker att det minskat i valplådan, men hon har tagit det väldigt bra. Vet inte varför med ibland är det så att man förlorar valpar, kan vara att tiken haft någon infektion i början på sin dräktighet eller något annat som man inte kan förklara. Det är jobbigt att vara uppfödare när det går så här, baksidan kan man kalla det för.

Man undrar om man ska fortsätta.... men att det är motgångar har nog varenda kennel varit med om, kanske kan det vara detta blöta tråkiga väder, nästan ingen sol under hela sommaren, och hösten lika dan.

Men man får se frammot, jag har haft så fina kullar tidigare och varför ska det inte komma åter med det .

Allhelgonahelgen har gått, även den med regn, var ut till minneslunden i Kärrbo där min mor och styvfar ligger och tände ljus, blir så vackert när mörkret faller  och på söndag fars dag, sedan är det snart första advent, tiden går fort, man hinner inte riktigt med.

Ja det var lite tråkig som hänt, men livet fortsätter. Nu hoppas jag det kan få bli kyla och hög luft, då känns allt mycket bättre.

DSC_0013Wilma med sin fina valp. 


Valpar

2012-11-02 16:47 | 0 kommentarer

Ja då har då Wilma valpat, tre små flickor 2 sobla och 1 trf,  tråkigt så råkade Wilma trampa på den ena sobla så hon klarade sig inte, kämpade med henne under dagen men gick inte att rädda. Men nu hoppas man väl att de 2 som är kvar ska växa upp, och att det inte blir något mer, men jag vet att de tre första veckorna ska gå sen kan man känna sig ganska säker att de ska klara sig.  Wilma mår bra och trivs att vara mamma

Den sobla valpen var väldigt liten när hon föddes, och har inte gått upp så mycket i vikt, så lite oroande är det, den trf valpen är det mer fart på, äter och går bra upp i vikt.

I bland tänker jag, nej jag ska inte ha mer valpkullar, sluta med uppfödning, men vet att jag kommer att vilja ha valp på Elly, och sedan Jouline.

LOVIS

Ja då har det gått tre veckor sedan Lovis blev opererad för livmoderinflamation, och hon mår bra, bara väntar på svar från veterinären angående de andra proverna som de tog, knölen som opererades bort och på magslemhinnan, får svar nästa vecka.

Har genomlidit vinterkräksjukan och det var ingen höjdare, även min man fick det, trodde ett tag att även hundarna hade råkat ut, men som tur inte.

Nu väntar jag på att det ska komma en löptik till mig, Izze ska få ha sig en kärleks stund, spännnade för det blir första gången för honom, så då är det väntan och hoppas det blir fina små pluttar efter honom.

Ja det var lite från mig för den här gången.

 Och nu ser det ut som om kylan kommer, och med det rena hundar efter promenaderna härligt.

Ha en trevlig trettondagsafton och helg.

Februari 2019

«november 2012»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Senaste inlägg
Yuki har fått somnat in. 😭
Länge sedan.
Valpar mm.
Pelle
Februari
Vinter 2018
Hanni dräktig
Parad
Hanni
Höst

Senast kommenterade
Kallt
Nästan vårkänslor
Huset

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011