Blogginlägg

Kallt

2013-01-25 09:59 | 2 kommentarer

Tänk vad dagarna går fort, redan snart 2 veckor sedan min Freya fick somna in, hon är så saknad av oss alla, Yuki funderar fortfarande vart hon tagit vägen, och Lovis har varit ledsen, nästan så jag blev lite orolig, men nu börjar hon bli som hon har varit. Det är så tomt hemma nu hon fattas oss. Väntar nu på att få hem henne i en urna, ljuset brinner dagligen för de mina som fått gå till andra sidan. Min lilla docka, matte älskar dig.

Och min fina kille Izze har åter blivit pappa, blev en tik den 20/1 hos Marita Boström Different Size's kennel.

Och så har han fått para en tjej från Eastflash kennel, en blue merle så det ska bli kul att följa och hoppas hon blivit dräktig.

Jag har fått den envisaste flunsan, hostar som bara den, och ont i bröstet, hållit på nu i 2 veckor nu, man blir väldigt trött av det. Och sedan denna kyla som vi har nu, kan inte gå ut och det är trist nu när solen visat sig, vill inte andas in kall luft nu, så det är bara att se solen genom fönstren än så länge.  

Mandy är kvar hos oss, och gisses vilket busfrö det är, hon är inte rädd för någonting utan det är bara spring och så hänga med pappa Izze så gått det går, vår stora sten var ingen ting tycker hon när hon kämpade sig upp i snön, ja hon är så härlig, och hon kommer att bli så fin. Kan inte förstå att de sade ifrån henne bara för ett litet fel på ett öga, hon har inga bekymmer av det och är som vilken valp som helst. inget som man märker något av, och inget som försämrar hennes livskvalitet. Hon är till salu till reduserat pris. 14 veckor blir hon på söndag den 27 januari och blir nog ca 34-35 i höjd som vuxen. 28 är hon 3 månader.

Ja det var lite för denna gången. Nu ser vi fram mot ljusare tider, men våren är nog för tidigt än att få, februari mars må gå, men sedan, härlig tanke.

Ha det bra ni alla som går in och läser!


Freya

2013-01-17 19:04 | 0 kommentarer

Min Freya finns inte längre hos oss, hon fick somna in den 14 januari. Hon klarade inte den sjukdom hon hade, och vi vet inte vad det var, hennes röda blodkroppar gick ned hela tiden, så svårt det är man är så ledsen, varför min lilla dockis vad var det du hade fått!

Matte är så ledsen, det gör så ont i mitt hjärta, du var min lilla goa Freya, jag har burit dig så många gånger efter din operation efter växtfelet på benen fram, du var så tapper du var så duktig, du klarade det så bra, och du fick beröm av veterinären och alla på Strömsholm för dina framsteg och att du byggde på dina muskler fast det var svårt att gå för dig. Vilken liten tapper tjej du var, nu faller mina tårar när jag sitter och skriver. Sedan så fick du torra ögon, och då var det dags för att få salva och droppar i dina ögon, det gick så bra att ge dig det, du var så otroligt snäll med allt jag gjorde.

Nu har inte Yuki någon att dansa med och hon söker och funderar vad är du, samma med Izze min lekvän vad är du, ja alla mina funderar och de undrar på sitt vis, tittar på mig ser menande ut, kom nu Freya vi ska ut!

Jag har ingen pratande tjej nedanför mig vid frukosten längre, hon viste att hon skulle få komma upp och ligga i mitt knä, det gjorde vi varje morgon, det var våran egna tid, matte och dockis. Och ingen som ligger i mitt knä på kvällen, med Yuki bredvid. Lilla älskade Freya vad jag saknar dig.

Nu sover du, och ett ljus till är tänt, för tre av mina små, Lucky Daisy och så du Freya.

Nu får jag se fram mot att få två av mina tikar i löp, Elly och Jouline, har hittat så fina killar till dem.

Och så har jag Mandy kvar, få se hur länge, hon är till salu, och hon är en riktig tuffing må jag säga, ojoj vad hon försöker hänga med Izze, upp på vår stora sten är inget som räds henne, och att det är mycket snö så hon nästan inte syns spelar ingen roll för henne, nej då bara att ge sig ut i den.

Nu får vi se fram mot att ljuset kommer och dagarna blir längre.

MonikaDockan


Januari

2013-01-08 11:16 | 0 kommentarer

Ja nu har julen och nyåret passerat, rätt så skönt tycker jag, nu vill man ha ljuset som ökar minut för minut varje dag. Det som är tråkigt är att Hasse har varit dålig sedan nyår med en förskräcklig hosta, och jag känner nu att jag är på väg att bli förkyld.

Izze ska åter bli pappa, och det blir omkring den 20 januari, på Differen's Sizes kennel. Kan se de tidigare valparna efter honom på den kenneln, som blev kanonfina.

Freya har fortfarande väldigt dåligt blodvärde, nu nere i endast 18,5 så det är alldelens för lågt. Veterinärerna tror hon kan ha  något som heter autoimmun hemolytisk anemi, och det kan ta över ett år att få henne bra med kortisonen och en annan sort som man inte själv får röra vid, en slags cellgift tror jag det är. Fredag 11 januari ska jag åter till djurkliniken med henne, blir ofta besök där, och hon har blivit ordinerad blodpudding varje dag, och hon bara älskar att få det som tur är, men det gör väl alla hundar skulle jag tro.

Ska även ögonlysa Elly och Jouline på fredag, väntar att de ska komma i löp snart. Ska åka och kika på hanen som jag ska ha till Jouline blir spännande att se honom live först, och hoppas han är som jag hoppas på.

Så en tråkig sak, Mandy som var tingad har jag kvar, ögonlysningen blev inte så rolig, hon hade måttlig crd och det är väl ingen fara, men hon hade även på vänstra ögat liten näthinneavlossnin,som gör att hennes syn är lite mindre åt vänster håll, men inget man märker av. Hon är presis som vilken valp som helst på 10 veckor nu, lika busig och lekfull. Mandy är till salu med reduserat pris, ring mig så får ni höra mer.DSC_0004-001

Veterinären som jag pratat med sa att eftersom valpar dog så kan hon ha haft en bakterie i sin 1-2 vecka i dräktigheten, som kan ha gjort det, att likna med röda hund hos människan. Ja det är mycket som man inte förstår, och man får lära sig något nytt varje dag.

Ja det var lite från mig för denna gången. Hoppas vi får lite mer sol än vi hade förra året.

//Monika

 

 

 

 

 

LOVIS

Ja då har det gått tre veckor sedan Lovis blev opererad för livmoderinflamation, och hon mår bra, bara väntar på svar från veterinären angående de andra proverna som de tog, knölen som opererades bort och på magslemhinnan, får svar nästa vecka.

Har genomlidit vinterkräksjukan och det var ingen höjdare, även min man fick det, trodde ett tag att även hundarna hade råkat ut, men som tur inte.

Nu väntar jag på att det ska komma en löptik till mig, Izze ska få ha sig en kärleks stund, spännnade för det blir första gången för honom, så då är det väntan och hoppas det blir fina små pluttar efter honom.

Ja det var lite från mig för den här gången.

 Och nu ser det ut som om kylan kommer, och med det rena hundar efter promenaderna härligt.

Ha en trevlig trettondagsafton och helg.

Februari 2019

«januari 2013»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Yuki har fått somnat in. 😭
Länge sedan.
Valpar mm.
Pelle
Februari
Vinter 2018
Hanni dräktig
Parad
Hanni
Höst

Senast kommenterade
Kallt
Nästan vårkänslor
Huset

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012
  2011