Blogginlägg

Elly

2013-04-18 10:16 | 0 kommentarer

Jag är så otroligt ledsen,  min Elly födde 2 döda valpar i går 17-4-13. Det är så tungt och man funderar vad är det som händer varför! Tänk om man kunde få ett svar på det. Elly mår bra och har tagit det väldigt bra, nu får antibiotika och galastop så mjölken ska sina, och så hon inte ska få någon inlamation i sin livmoder. Min lilla fina goa Elly.

Men jag kommer att göra om samma kombination till hösten, och hoppas det blir en bra kull då.

Joulines lilla grå mår bra och går upp i vikt nu som hon ska. och hon är så fin. Vet inte om hon kommer att stanna kvar kenneln, det får tiden visa.

Våren börjar med regn och surväder, undrar om det har någon inverkan på valpdödlighet, det är så många som får döda valpar, så jag är inte den ende, men tråkigt är det, man har sådana förhoppningar, och så grusas det på bara någon timme. Så ibland har jag tankar om jag ska fortsätta, men jag kommer igen när det har lagt sig lite.

Nu får jag ägna mig mer åt lilla blå och mina övriga i kenneln, och njuta av dem som jag alltid har gjort,

Några ord från mig för den här gången.

Ta hand om varandra och era små fyrbenta.

Monika

 

 


VALP

2013-04-09 13:37

Ja då har Jouline valpat, och det blev bara en liten blue merle tik.  Jourline hade fått mjölk redan  på tisdagen då var hon på dag  54 det har jag inte varit med om tidigare, så man blev orolig, och hon hade mycket mjölk i 3 dagar, sedan sinade hon, och på lördagkväll kl 22,35 så valpade hon, det tråkiga nu är att hon har dåligt med mjölk så jag stödmatar och det går bra, fast man blir väldigt trött, men sova får man göra sedan.

Och så är det Elly, hon går in i vecka 8 i dag 9/4 och nu har jag känt rörelser hos henne, hoppas hon får någon mer valp än vad Jouline fick.

Ja det var lite vad som hänt sen sist. Jo en sak till mina grannar har skaffat höns och tre tuppar, så gissa vad det gal ute nu, hundarna får skrämma iväg dem när de går på vår biluppfart, gillar inte att de skiter för det är inte bra för hundarna och så vill man inte ha hönsträck med sig in. Ska bli kul och se i sommar när våra andra griniga grannar ska sitta ute och fika, de får ju inte tystnaden som de säger att de ska ha.

Och så har I-kullen fylt 3 år, 8/4 och det är Izze Elly Ivano Minnie och Flisa, åren går fort måste man väl säga.

Kylan håller i sig, nu tycker jag att våren borde komma,  rätt så fina dagar men nätterna är kalla, och det tar ett bra tag innan solen värmer så is och snö tinar, blött blir det ute i alla fall, och med det grusiga hundar som är på promenaden, vi turas om Hasse och jag, annars stelnar jag väl till.

Nu pockar en liten tjej på mig så jag säger hej för denna gången.

Ha det gott i solen.

LOVIS

Ja då har det gått tre veckor sedan Lovis blev opererad för livmoderinflamation, och hon mår bra, bara väntar på svar från veterinären angående de andra proverna som de tog, knölen som opererades bort och på magslemhinnan, får svar nästa vecka.

Har genomlidit vinterkräksjukan och det var ingen höjdare, även min man fick det, trodde ett tag att även hundarna hade råkat ut, men som tur inte.

Nu väntar jag på att det ska komma en löptik till mig, Izze ska få ha sig en kärleks stund, spännnade för det blir första gången för honom, så då är det väntan och hoppas det blir fina små pluttar efter honom.

Ja det var lite från mig för den här gången.

 Och nu ser det ut som om kylan kommer, och med det rena hundar efter promenaderna härligt.

Ha en trevlig trettondagsafton och helg.

Februari 2019

«april 2013»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Senaste inlägg
Yuki har fått somnat in. 😭
Länge sedan.
Valpar mm.
Pelle
Februari
Vinter 2018
Hanni dräktig
Parad
Hanni
Höst

Senast kommenterade
Kallt
Nästan vårkänslor
Huset

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012
  2011