Blogginlägg

Hösten

2013-09-27 16:26

Ja då är det höst, flera frostnätter har varit och med det så rasar löven och mina rabatter är inte lika fina längre  men det är som alltid, ut och fixa och göra rent och fint inför kommande vinter, fy det där lät inte roligt! Men det som är så härligt med den här årstiden är när man tänder i kaminen och hör knastrandet från veden och den sköna värmen som man får därifrån, då njuter man allt lite grann. Och en annan sak det är mindre med fästingar, så som jag hatar dessa småkryp

Och Yuki har nu gått in i sin sista vecka, och hon är rejält rund om magen min lilla stumpa, men hon mår bra och älskar som vanligt sin matte  och hon passar rummet som hon har sin valplåda i, Candy är nog hennes största rival just nu, och Dennis, de andra två går bra, hon är van att Izze gör henne sällskap, fast just nu får ingen vara hos oss i valprummet, det är så spännande och samtidigt väldigt oroligt, men det är jag alltid när det närmar sig valpningen, man vänjer sig nog aldrig med det.

Och tänk att nu känns det som allt som varit i sommar, med sjukdom och vattenpump mm äntligen är på rätt sida, och att vi kan glädjas av allt som komma skall. Izze kommer att få ha lite skoj vad det lider snart, mer säger jag inte, han har även kommit tillbaka i päls efter kortison och Rimadyl han fick mot det han var sjuk i, han är den vanliga busiga kille som jag bara inte kan annat än tycka om

Dennis som fyllt 12 år, och man kan banne mig inte se det på honom annat än att det kan vara lite mer besvär att hinna med Izze när de ska busa, då biter han Izze i pälsen för att få honom att stanna till, men det har han inget för.

Ja det var lite från mig denna gången, följ Yukis valpar där jag kommer att sätta in när de kommit och följa upp med bilder.

Ha en trevlig höst

 


September

2013-09-17 10:03 | 0 kommentarer

Redan i mitten på september, vad det går fort. Nu är det tagit ett spermie prov på Izze efter det som han fick gå igenom med infektion mm i penis och pung. Och inget fel där inte, väldigt aktiva och fina var dem, Veterinär Bodil på Vettris var det som tog provet.

Yuki har blivit riktigt rund nu, och hon mår bra, är pigg och följer med än så länge på våra promenader, men vi går i hennes takt, bra tycker de övriga för då får vi nosa och se om det varit någon annan som de måste täcka över och tala om att de finns de med.

Dennis har fyllt 12 år, och han är fortfarande en pigg hund, enda felet med honom är att han dras med sin magkatarr, men en 4.dels pepsid på kvällen håller magen i trim.

Ja nu börjar löven falla, och det är mörkt på kvällarna, fast fortfarande är det varmt ute, har plockat av alla äpplen, och oj vad mycket vi fick, och fina är de med. så det blir att försöka spara lite till vintern, och frysa in i klyftor så man kan ta fram och göra paj under året.

DSC_0021

Nu väntas det med att snart ta in pelargoner, ta upp alla dalior som ska vinterförvaras, göra höstfint i rabatterna, ja det är en hel del som ska hinnas med. Vi ska även ut i skogen för att ta reda på ved som vi har liggande.

Ja det var lite från mig nu, och jag ser fram mot en skön höst, och hoppas att jag ska bli bra i min fot som inte vill läka, oj så eländigt det är

Ha det gott alla som går in och läser

Monika


Valpar

2013-09-03 09:19 | 0 kommentarer

Ja nu har vi kommit in i september månad och med det höst. Men vi har sol och ser ut som det ska bli bra väder åtminstonde i en vecka till.

Och så är jag så glad, var och gjorde ett ultraljud på min Yuki  i går måndag, och det visade sig att hon bär på tre valpar, hon mår bra och är så mammig, och full fart som vanligt. Liss-Marie på Strömsholm har undersökt och kollat henne och hon har bra fysik och är i bra kondition, hon ser ingen fara med att hon fyllt 5 år med att föda fram valparna. Hon har fått en valp tidigare, lilla Molly som nu blev 1 år 29/8. och hon är en liten tjej, endast 31 cm i mankhöjd, och Christine Forsbäck med dottern Linn älskar henne, och hon kommer att bli en agilityhund.Blir kul att följa hennes framsteg.

Pappan till Yukis valpar kommer från Shiny Reds kennel, Pussel som han heter, och i stamtavlan heter han Shiny Reds Blowin' In The Wind. blir nog kanon söta valpar efter de paret.

Ja det har varit lite tråkiga saker som hänt i sommar, vatten pumpen som gick sönde med en stor kostnad på 25 papp, de pengarna skulle vi har rustat köket för, men bara att vänta tills nästa år och hoppas vi kan göra det då.

Och så Izze som fick pungexem, och på det inflamation i både penis och pung, men nu är han frisk och sitt vanliga busiga jag  

Ska på utställning i helgen här i Västerås, det är Svenska hundklubben som har den i 2 dagar ute på mälarcampingen. Jag får hjälp av Micke och Sanna med honom, de är underbara vänner som hjälper mig om de har tid, och de har det oftast, så stort tack,  De har Dixie efter Candy som går väldigt bra för på utställningar, jättekul.

Ja det var lite för denna gången, nu blir det till att åka i väg och handla lite mer grejer till vattenpumpen, sedan hoppas jag det blir bra med detta.

Ha en underbar höst mina vänner och de som går in och läser.

 

Kram monika

LOVIS

Ja då har det gått tre veckor sedan Lovis blev opererad för livmoderinflamation, och hon mår bra, bara väntar på svar från veterinären angående de andra proverna som de tog, knölen som opererades bort och på magslemhinnan, får svar nästa vecka.

Har genomlidit vinterkräksjukan och det var ingen höjdare, även min man fick det, trodde ett tag att även hundarna hade råkat ut, men som tur inte.

Nu väntar jag på att det ska komma en löptik till mig, Izze ska få ha sig en kärleks stund, spännnade för det blir första gången för honom, så då är det väntan och hoppas det blir fina små pluttar efter honom.

Ja det var lite från mig för den här gången.

 Och nu ser det ut som om kylan kommer, och med det rena hundar efter promenaderna härligt.

Ha en trevlig trettondagsafton och helg.

Februari 2019

«september 2013»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
Yuki har fått somnat in. 😭
Länge sedan.
Valpar mm.
Pelle
Februari
Vinter 2018
Hanni dräktig
Parad
Hanni
Höst

Senast kommenterade
Kallt
Nästan vårkänslor
Huset

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012
  2011