Blogginlägg

ÖGA UA

2013-11-23 09:15 | 0 kommentarer

Ja då är de besiktade och ögonlysta, och det gick bra. Det var bara det att veterinären inte kände ulor på hanarna, men jag har känt dem, så de kommer så småningom, det var som Lena Karlstam sa, de har 6 månader på sig, så oroa dig inte! Nu är de snart dags för dem att förenes med sina nya hem, tror det blir lilla Penny som kommer att flytta först. pojkarna blir kvar ca 2 veckor till, sedan får jag tomt, nej föresten, jag har ju en kvar och det blir lille Pellepojken, spännande och se vad det blir av honom!

Och så blev två av killarna fotade för AVC hemsida, så ni som går in där kommer att se dem, det är Rambo och Miloue som fotades.

I dag är det kallt och min man jobbar, fy för att gå ute i dag, men det blir nog rätt skönt ändå under dagen, man är lite frysen så här på morgonen. Och det blir så mycket renare hundar när man går sina promenader. Nu kunde det får komma lite snö så det blir något ljusare ute också.

Ska väl börja med att adventstäda,ta fram stjärnor och stakar, och så klart utegranen, den kommer nog upp redan i morgon söndag, fast det är en vecka kvar. Har bakat lite lussekatter och bullar, blir mer att göra till jul, och så måste jag börja se vad jag ska hitta på till julklappar åt mina barnbarn, det är inte lätt.

Nej nu får det räcka för denna gången, lägga in lite mer ved i spisen så vi har det varmt och gott inne, Yuki och Dennis ligger oftast intill värmen och myser.

Ha det gott alla mina vänner och övriga som besöker min hemsida, ett ord i gästboken eller här uppskattas.

DSC_0004


Sötnosar

2013-11-16 17:26 | 0 kommentarer

Ja  nu är det ett tag sedan jag skrev, gösses tiden bara rinner i väg, skulle ha skrivit här tidigare, men  blir i dag. Nu har valparna blivit 6 veckor, och snart är 7, det är full fart och får vara ute i stora hagen och busa om vädret tillåter, Yuki gillar att få busa med dem och får sådana tok ryck ibland så hon bara springer runt runt i hagen, ja hon är så härlig. Efter de varit ute och busat runt så är de bra trötta när de kommer in, då är det skönt att kura ihop sig med varandra och bara få somna in lugnt och tryck!

I dag så kom Jenny Hultin med familj och hälsade på busarna, det var poppulärt och jättebra för de små, gillar när det kommer folk så att de får massor av uppmärksamhet.

Nu är de tre som inte stannar kvar hos mig sålda, lilla Penny flyttar till min syster i Eskilstuna, hon har fastnat för hennes fina vita fläckar, och hon kommer att bli så fin, och vet med det att hon kommer att få det bra, och jag får följa henne och träffa henne mycket mer. Pojkarna kommer att flytta till, en av dem till Sollentuna och en till Sundsvall. Och en stannar i kenneln.

På bilden här är de 6 veckor, och så fina alla 4.

Det var lite för denna gången.

 2013-11-11


Yukivalpar 5 veckor.

2013-11-06 17:16 | 0 kommentarer

Ja då är de 5 veckor och riktiga 'busungar'  Maten äter de tort nu, ville inte äta av det som jag hade blött upp, och jag gillar det, mindre med kladd, och de är duktiga på att dricka vatten, och så får de A-fil med som de tycker är gott. Yuki tycker inte om att dia dem nu, men busa lite och tuktar gör hon med dem.  Annars är det som vanligt hos oss, nästan alla löv är uppräfsade, bara ett äppelträd som är sen att fälla löven. Och fortfarande så får jag plocka fästingar, tog en på Yuki i måndags och två på Izze i dag. Varför kan det inte få bli kallt, så de fryser bort, men de hinner väl krypa ned och gömma sig

På lördag ska jag på utställning med Izze och Jouline, få se hur det går, för Siv har ramlat på Jobbet och brutit båda benen i handleden, arbetsskada blir det på det. Siv det är min syster som har Jouline på foder från mig. Får ev åka och hämta henne på fredag, vi får se.

I dag så har jag varit riktigt duktig, gått två vändor med vovvar, första på förmiddagen,dryga  6 km, och så andra med min gubbe och hundar, det blev en sväng på ca 7½ km, så nu har jag ont i fötter och ben.

DSC_0015Så här ser det ut när de äter, fast en av dem ska hela tiden gå och ta mat från de andra, han är så hungrig av sig , och det är han som jag kallar pysen, längst ned till vänster. Och äntligen så har de fått namn, hjälp av Eva Gustafsson till killarna.

Tiken blev det Pretty Penny. och då han med hel krage Pieces Of My Life, han som har lite mindre vitt , halvkrage Pieces Of My Heart, och sist då pricken som han kallas Pieces Of A Dream. fina namn tycker jag.

Ja det var lite för denna gången.

Ha det gott alla /Monika 

LOVIS

Ja då har det gått tre veckor sedan Lovis blev opererad för livmoderinflamation, och hon mår bra, bara väntar på svar från veterinären angående de andra proverna som de tog, knölen som opererades bort och på magslemhinnan, får svar nästa vecka.

Har genomlidit vinterkräksjukan och det var ingen höjdare, även min man fick det, trodde ett tag att även hundarna hade råkat ut, men som tur inte.

Nu väntar jag på att det ska komma en löptik till mig, Izze ska få ha sig en kärleks stund, spännnade för det blir första gången för honom, så då är det väntan och hoppas det blir fina små pluttar efter honom.

Ja det var lite från mig för den här gången.

 Och nu ser det ut som om kylan kommer, och med det rena hundar efter promenaderna härligt.

Ha en trevlig trettondagsafton och helg.

Februari 2019

«november 2013»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Senaste inlägg
Yuki har fått somnat in. 😭
Länge sedan.
Valpar mm.
Pelle
Februari
Vinter 2018
Hanni dräktig
Parad
Hanni
Höst

Senast kommenterade
Kallt
Nästan vårkänslor
Huset

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2012
  2011