Blogginlägg

Jouline hemma

2014-01-29 18:55 | 0 kommentarer

Ja då har jag parat Jouline med en vacker kille från Shellrick's Kennel, så nu är det bara att hoppas det blir valpar i slutet på mars, så spännande är det. Hon är nu hemma hos syrran i Eskilstuna, jag hämtar hem henne innan valpningen i god tid.

Elton.  Lythwood Trade Mark                 och            Mojsans Blue Jewel Jouline

EltonDSC_0004

Pelle är en eländig innepinkare, blir så trött på honom så jag tror ibland han får bo utomhus, haha skojar bara, det är ju en valp än så länge, men borde väl i alla fall ha lärt sig något. Och i morgon 30/1 är han 4 månader! Man får se frammot och bara ha tålamod med honom.

Yuki löper nu och Candy är på god väg hon med, Izze har det tufft må jag säga, men vi får se snart ska han få sin drift stillad

Dennis har gjort sig illa i höger framben, varit till veterinär och han har fått piller mot värken, så vi hoppas väl att han snart ska vara ok, det är tydligen en muskelinflamation han har.Det är så när huvudet är ungt och kroppen något äldre, han är dock 12 år och 4 månader nu, och försöka jaga Izze är det som han inte riktigt klarar av.

Kallgrader och lagom med snö, mer vill jag inte ha av den varan, men hörde på väderleksraporten att det skulle vist komma mer, inget vi kan göra något åt

Valpträff för året funderar jag om den ska bli i maj eller augusti, men hör av mig om det när jag bestämt. Ni valpköpare kan gärna få komma med förslag till mig om när det skulle passa er!

Och nu är snart januari slut, går så fort, och i februari ska lilla Jerry komma till mig i 3 veckor, ska bli så kul att få gosa med honom, han är efter Elize och Krille som bor hos Revärens kennel, Elize har nu blivit Sofias aldelens egna hund, foderavtalet har gått ut, men hoppas att få se dm i alla fall en del, hoppas att de kan komma och hälsa på då Jerry är hos mig. Han heter Mojsans King Creol och hans ägare är Marie Forsell. Sen kommer även Dixie och Seven ett par dagar till mig även det i februari, det är så roligt att få se och ha en valp som vuxit upp och blivit stor.

Ja det var det för denna gången.

Ha det gott alla.


Nytt År

2014-01-02 17:24 | 0 kommentarer

Ja då har både jul och nyår varit, slutade året med förkylning, och tillika börjar 2014 med det, inte alls kul.Valparna som flyttat har fått det så bra, och själv så är det Pelle som springer runt och gör otyg i mellan åt, han har nu blivit 3 månader med en bra storlek nu, 27 cm i höjd och en vikt på 3,1 kilo. Nu hoppas jag att han växer och blir den fine kille som jag önskar mig. Yuki är helt urfäld ser ut som en liten skabbräv. DSC_0040 men man vet att pälsen återkommer och blir ännu bättre än tidigare.

Ingen kyla och ingen snö än, bara grått och regningt, inte alls kul, blir inte några längre promenader efter vår skitiga väg, utan man får hitta andra ställen att gå på. I dag tog vi en runda i skogen, ochh Pelle var med för första gången, mycket att upptäcka och många kvistar att hoppa över, men han är kavat den lille parven, kämpar och ska följa de andra, Izze har nu en kompis som väntar ska bli lika snabb i springet som han är, Pelle gör vad han kan för att hänga med, och Yuki hon uppfostrar så det står härliga till ibland, men kul har de.

Har haft Elly hos mig i julhälgen, väntar på att hon ska komma i löp, men ack nejdå, Susanne var uppe i Sälen och hennes man hade jour hela helgen. Hon är väldigt sen och hon visar inga tendenser till löp nu, vi tyckte hon började svullna, men icke då.

Har ev planer på att ta en kull till på Wilma, och i så fall blir det Izze som blir pappa igen, men denna gången ska hon ha herpes och antibiotika så att det inte blir som med förra valparna som dog, jo det var en sötnos som klarade sig men fick ett litet fel på ett öga, men nyss lyst och hon har inte blivit något sämre utan det är stabilt.

Nu ska vi se om det blir någon vinter i år, hoppas i alla fall på att kylan kommer och kanske bara ett par cm snö, det räcker för att det ska bli lite ljusare ute.

Det var lite för denna gången, ha det så gott.

LOVIS

Ja då har det gått tre veckor sedan Lovis blev opererad för livmoderinflamation, och hon mår bra, bara väntar på svar från veterinären angående de andra proverna som de tog, knölen som opererades bort och på magslemhinnan, får svar nästa vecka.

Har genomlidit vinterkräksjukan och det var ingen höjdare, även min man fick det, trodde ett tag att även hundarna hade råkat ut, men som tur inte.

Nu väntar jag på att det ska komma en löptik till mig, Izze ska få ha sig en kärleks stund, spännnade för det blir första gången för honom, så då är det väntan och hoppas det blir fina små pluttar efter honom.

Ja det var lite från mig för den här gången.

 Och nu ser det ut som om kylan kommer, och med det rena hundar efter promenaderna härligt.

Ha en trevlig trettondagsafton och helg.

Februari 2019

«januari 2014»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Yuki har fått somnat in. 😭
Länge sedan.
Valpar mm.
Pelle
Februari
Vinter 2018
Hanni dräktig
Parad
Hanni
Höst

Senast kommenterade
Kallt
Nästan vårkänslor
Huset

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012
  2011