Blogginlägg

LÖP

2014-08-23 09:57

Oj vad det går fort, har nu Yuki i höglöp så både Izze och Pelle är så tända på henne, men ack nej ingen mer valp på Yuki, inväntar att Candy ska komma hon med. Funderar om jag ska kastrera dem, killarna har det tufft.

Poolen är tömd så inget mer badande i år. Det är ett avslut på sommaren tycker jag.

Nu äntligen så har det regnat en hel del, och det behövdes, för oj vad tort i marken det varit, om det fortsätter med regn så kanske det kan bli kantareller, vi får väl ut och kolla i skogen.

Och med fukten så vaknade fästingen, nu gäller att gå igenom pälsen på de mina små, Pelle är väldigt utsatt, undrar om det beror på att han är så blek i sin päls, men även Izze får en del, ja alla får väl mer eller mindre.

Nilla växer så vid 3 månade så var 24,5 i höjd, ser bra ut som vuxen blir hon då omkring 34-35 i höjd. Hoppas det stämmer!

Lovis har fått tillbaka sin dåliga mage, så tråkigt, har nu fått börjat med korticon igen och helt ny mat som är fiskbaserad, nu bara hoppas hon blir ok igen, Dennis har ju sin katarr så en liten bit pepsid varje kväll och så några matkulor, men han kräks nästan varje morgon i alla fall, men för övrigt mår han bra, pigg för sin ålder.

Utställningen som var i Eskilstuna var inte som jag hade hoppats på, Pelle fick 'bara' VG hade väl hoppats på bättre men så är det, olika domare som ser annorlunda på dem från gång till gång, hade kanske gått bättre om jag hade haft Izze med, för det var många hundar som var stora och hade hög svans som fick excelent, även de med öronen som inte var det bästa, bitter ja lite är jag nog Men hoppas på bättre vid nästa gång när det nu blir. Pelle är ung än så länge, blir 11 månader den 30 augusti.

Min värk är så tråkigt att ha, går hos sjukgymnast en gång i veckan, men tycker inte det är någon hjälp, ska en gång till, sedan blir det nog inte mer, Lena säger att det går inte att göra så mycket mer, har man fibromyalgi så får man lära sig att leva med den, vissa dagar är något bättre, då får man passa på att göra saker som jag inte kan de dagarna då värken är hemsk, men man lär sig på något vis att leva med den!

Det var lite för denna gång.

Ha en skön höst och njut av det vackra som kommer med den, färgprakten och den höga rena luften!

 


Träff

2014-08-13 16:31 | 0 kommentarer

Ja då har jag haft min valpträff, och det kom en hel del vovvar med sin matte och husse, så kul att se dem nu, valpåren är borta vuxna fina hundar är det nu. Och det är så trevligt med glädjen man ser hos dem alla, tror de känner igen sig när de kommer hit. Min Dennis klarade av ungdommen och buset som var, men man märker att det är mycket för honom, han blir trött och det hör väl till, blir dock 13 år den 14 september.

Lilla Nilla hade skoj med Tiffany som är drygt en månad äldre, där kan man säga att det är full fart

Nu får vi se om jag har någon träff nästa år, har inte bestämt mig, och mycket beroende på att jag börjar få många äldre hundar i min kennel, och dem månar jag mycket över, Lovis blir 11 år Candy 9, och om Dennis är kvar så är han då snart 14 år. Fy för den dagen jag måste låta honom vandra vidare men man kan inte se det så, vara glad över de dagar alla går med oss, mina älskade fyrbenta raringar.

Sommaren har varit otroligt varm, men nu känns det som hösten kommit, vände under en helg kan man säga, och oj vilken skogsbrand det varit i Sala kommun, röken slog ned hos oss så det var bara att stänga fönster och dörrar, stickande i ögonen och sved i halsen, och hur var det då inte för brandmännen som jobbade med branden, men nu är den under kontroll, och det är skönt.

Nu är det att ta tag i morötter och rödbetor, blir att förvälla och frysa in till vintern, så gott att ha eget, ja gurka har vi haft en månad nu, och likaså squach, egen potatis har vi med, den räcker nog fram till våren skulle jag tro. Nog om det.

Önskar alla en trevlig höst med allt vad den för med sig.

Monika

 


Brand

2014-08-06 09:28 | 0 kommentarer

I dag är det de 6 augusti och det är brandrök i luften, känns i ögonen och näsan men ingen farlig rök. Skogsbranden som härjar i Sala kommun är fortfarande inte under kontroll, men nu har det kommit flygplan från Frankrike som ska hjälpa till att vattenbomba, så förhoppningsvis kommer den väl att stanna upp och inte spridas mer.

Valpträff på lördag, och det kommer en hel del vovvar med sina ägare, ska bli riktigt kul, för förra året blev den inställd pga att Izze blev dålig. Mer kommer efter träffen!

Vädret är varmt och vi har badat i poolen dagligen, även hundarna har fått sig ett dopp i egen balja, men även de har fått provat på i poolen, Pelle rätt duktig på att simma och lilla Nilla sprattlar på men visar i alla fall att hon kan simma, så mer vattenvana hoppas jag på, ja hon har ju en egenhet att stå och plaska i vattenskålen, mitt lilla troll.

Och så gjorde jag illa ögat i förra veckan, fick en gren i ögat så det blev aldelens rött, men nu börjar man se lite av ögonvitan så tlii helgen är det nog som vanligt igen.

ögat

Ses på lördag, kör lungt och hjärtligt välkommen till årets träff.!

LOVIS

Ja då har det gått tre veckor sedan Lovis blev opererad för livmoderinflamation, och hon mår bra, bara väntar på svar från veterinären angående de andra proverna som de tog, knölen som opererades bort och på magslemhinnan, får svar nästa vecka.

Har genomlidit vinterkräksjukan och det var ingen höjdare, även min man fick det, trodde ett tag att även hundarna hade råkat ut, men som tur inte.

Nu väntar jag på att det ska komma en löptik till mig, Izze ska få ha sig en kärleks stund, spännnade för det blir första gången för honom, så då är det väntan och hoppas det blir fina små pluttar efter honom.

Ja det var lite från mig för den här gången.

 Och nu ser det ut som om kylan kommer, och med det rena hundar efter promenaderna härligt.

Ha en trevlig trettondagsafton och helg.

Februari 2019

«augusti 2014»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Yuki har fått somnat in. 😭
Länge sedan.
Valpar mm.
Pelle
Februari
Vinter 2018
Hanni dräktig
Parad
Hanni
Höst

Senast kommenterade
Kallt
Nästan vårkänslor
Huset

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012
  2011