Blogginlägg

Dennis

2014-12-18 16:56 | 0 kommentarer

Julen närmar sig med stormsteg, men jag känner ingen glädje över den just nu, Vi har fått låta Dennis gått över bron, det är svårt att ta in, han var ju pigg och med ut och gick så sent som i söndags den 14 december, men det förändrades fort, fick se en svullnad nedanför vänstra ögat på morgonen 15 dec, förstog att det hade med hans tänder att göra. Fick tid hos veterinären kl 14,00 och vi pratade om hur vi skulle göra, men han var gammal, tror inte han skulle klara gå igenom en massa prover röntgen och operation. För hans skull blev det att låta honm få somna in, men vad svårt det är att ta detta steget. Man gråter floder ;'( 13 år är en lång tid tillsammans, vi har gått igenom en hel del. Men kommer att ha många fina minnen som jag vårdar ömt.

I natt så kom det lite snö, var hela 7 grader minus i går 17 dec, och så blir det + och nästan allt det vita tinar bort, undrar om vi får någon snö till julafton!

Min dotter med fru och barnbarn kommer hem till den 25 dec då kommer vi att fira julen hos oss, får hem alla mina kära då, så ut och letar julklappar febrilt, inte lätt men det fixar sig nog ändå. Maten har jag börjat med, så gott det ska bli med allt, fast man får äta med måtta av allt det goda.

Ska väl också säga att de andra hundarna mår bra, fast de undrar var gammelhunden tagit vägen. Yuki har det nog jobbigast, de var goa mot varandra till en viss gräns, blev det för mycket från Dennis så fick han sig ett besked om det från henne. Lovis mår riktigt bra nu, det är så skönt, ingen mer diaree' och hon är glad och till och med busar med de andra, det var länge sedan, ja även Candy har börjat leka mer än vad hon någonsin gjort förr. De har sina ideer.

Pelle och Izze ögonlysta och det var bara bra med dem, så nu kan jag ha snart Pelle i avel, han blir 15 månader den 30 december.

Och en sak till jag har tingat en valp, en tik. det är så spännande, ska åka och kika på den i början på nästa år.

Ja det var allt för denna gången, både sorgsna och glada ord.

Ha en GOD JUL och GÅTT NYTT ÅR!


Bra

2014-12-07 15:00 | 0 kommentarer

Nu har jag fått svar på Lovis prover, och blev både glad och lite ledsen. Men den lilla knölen hon hade på tarmen visade inget elakartat, och blev så klar jätteglad över det, men hennes grovtarm är inflamerad och det kroniskt, altså kommer hon att vara väldigt känslig mot allt utan för maten hon äter, jo vita tunna tuggeben går bra Och hon ska fortsätta med kortisonen men nu blir det var 3:e dag i 2 veckor och sedan var 4:e vecka, om det går bra så får vi se sen hur vi gör, bara hålla att allt kommer att bli så bra som det kan.

2:a advent i dag adventsljus2 och det bara är regn och grått ute, nu måste väl kylan komma snart tycker jag, och gärna lite snö.

Och en tanke till alla som är ute med sina hundar, se till att de inte äter en massa på promenaderna, otroligt mycke bakterier nu eftersom vädret är så milt, och sedan finns det folk som lägger ut godis eller något med gift i, så hundarna blir väldigt sjuka, och en del går inta att rädda, oftast är de preparerade med glykol.

Det var lite för denna gången.

Ha det så bra med era fyrbenta vänner!


Lovis

2014-12-02 18:54 | 0 kommentarer

Oj vad tiden rinner iväg, ett tag sedan jag skrev här.

Det har varit lite oroligt med Lovis en längre tid, varit hos vet flera gånger och fått ge kortison som hon nu tar varannan dag, få se hur länge det blir. Hon har dåliga tarmar och veterinären kände en lite kula i slutet pa tarmen och ev en tumör, man blir ledsen av att få detta, men nu har hon blivit op blev så att när hon bajsade så kom det blod och tillslut även en liten del av tarmen följde med när hon bajsade, fick Flagyl, och hoppades det skulle hjälpa, men nej nej. Var in till vet igen i torsdags morse och Eva skrev en remiss till Strömsholm, de ringde efter lunch och jag skulle vara där efter 18,00 tiden, gissa vilken väntan, kom inte in till vet förän kl var strax före 22,00  på kvällen. Hon fick ligga kvar för en op dagen efter. Fredag vid 19 tiden fick vi hämta hem henne. Nu ser jag inget blod mer och hon är mycket piggare, väntar nu på svar vad det är hon har, hoppas bara att det inte är canser.

1:a advent har nu varit, ingen snö utan det är bara grått och tråkigt ute, men vi har slingor och julgran mm ute som lyser upp i mörkret på kvällarna.

De övriga hundarna mår bra, Dennis traskar med trotts sina dryga 13 år på promenaderna, men vi kan inte gå så fort, huvudsaken de kommer ut och få nosa och se lite annat än det som är hemma.

Julen närmar sig med fart, och det är en del att göra innan med julklappsköp mat mm. Hoppas vi får snö till jul

Och fick i dag tisdag reda på att valpen Lucas som jag köpte av Christina Öjegren, och som jag sedan sålde till Agneta Boylind har blivit dödad av en pitbull, så ledsen för deras skull, han blev bara 5 år. Borde förbjudas att ha sådana hundar, de gick i ett gäng av flera förbi en hund rastgård, där han med sin husse som var påtänd av något var inne i rastgården, men den hoppade tydligen ut och kom springande efter dem, först så bet han en annan hund sedan fick han tag i Lucas som blev så illa biten att det inte gick att rädda honom. Hoppas nu att polisen tog hand om denna hund och även hussen som inte skulle ha en sådan hund över huvud tagit, vet inte i skrivandes stund hur det blev.  Ha riktig koll på era hundar, men vet inte när olyckan kan vara framme. Detta hände i Haninge kommun, och vid vid Eskilsparken där det finns 2 stora rastgårdar.

Man mår så dåligt av att det ska behöva vara så, att en annans hund kommer och biter ihjäl ens hund.

Tråkigt slut, men ville skriva det så att ni som läser detta har lite mer koll om ni går där.

Kram Monika

LOVIS

Ja då har det gått tre veckor sedan Lovis blev opererad för livmoderinflamation, och hon mår bra, bara väntar på svar från veterinären angående de andra proverna som de tog, knölen som opererades bort och på magslemhinnan, får svar nästa vecka.

Har genomlidit vinterkräksjukan och det var ingen höjdare, även min man fick det, trodde ett tag att även hundarna hade råkat ut, men som tur inte.

Nu väntar jag på att det ska komma en löptik till mig, Izze ska få ha sig en kärleks stund, spännnade för det blir första gången för honom, så då är det väntan och hoppas det blir fina små pluttar efter honom.

Ja det var lite från mig för den här gången.

 Och nu ser det ut som om kylan kommer, och med det rena hundar efter promenaderna härligt.

Ha en trevlig trettondagsafton och helg.

Februari 2019

«december 2014»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Yuki har fått somnat in. 😭
Länge sedan.
Valpar mm.
Pelle
Februari
Vinter 2018
Hanni dräktig
Parad
Hanni
Höst

Senast kommenterade
Kallt
Nästan vårkänslor
Huset

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
 •    December
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2013
  2012
  2011