Blogginlägg

valpar

2017-02-19 18:51

Ja nu är det lite på G hos mig. 2 tikar ska paras nu i februari mars. Ska bli så otroligt roligt och jag hoppas det blir kanon fina valpar efter dem.  Kan bli både blått trf och sobel, så spännande.

Izze har jag tagit spermieprov på nu, och han hade jätte aktiva  så nu är han i avel för passande tikar igen. Pelle har parat och var så duktig, han blev förälskad i tiken som kom.

Snö har kommit och gått bort, nu i skrivandes tid så är det + ute och blåst, vilken tråkig vinter vi har, och med det så blir det skitiga hundar efter våra promenader

Annars så har det väl inte hänt så mycket hos oss för tillfället. Det enda är att man går och drar med någon sorts influensa som inte vill bryta ut, lika för oss båda. Så tråkigt det är att inte känna sig pigg.

Uppdaterar när parningarna varit och man hoppas att det ska ge något bra.

Man börjar känna att det kliar i fingrarna och vill börja med vår planteringar, men än är det nog för tidigt.

Nu har jag inte så mycket mer att förtälja, jo jag kan väl säga att valpen jag sålde som heter Bamse har det bra och börjat på valpkurs, han blir så aktiverad med promenader mm, och han kom så rätt till ett par fantastiska människor, man blir så glad när man ser att det fungerar så bra.

Ha en trevlig och hoppas snart på vår.


Pelle

2017-02-01 17:48

Oj ja nu var det ett tag sedan jag var in och skrev.

valpen mojsans Royal Prince In Black är såld och har kommit till underbara ägare till honom  nu, så glad för det, och jag får uppdateringar om hur det går. Hans namn blev Bamse. Och han kom till Hässelby.

Och jag kommer att få, hoppas jag 2 kullar hos mig i år. Det är Hanni, Different Size's Honey Bee, och så en tik som jag lånar från min avel, som är såld. Det är lilla Tiffany mojsans Queen Black Beauty, så jag har något att se fram mot.

Det kommer att bli färger blue merle trf och kanske sobel, bara att vänta och hoppas det blir några stycken. Vilka fäder kommer jag att sätta in när parning är gjord.

Candy Hani och Yuki har ätit något olämpligt ute så de har varit rätt såliga, Yuki mest så henne var jag tvungen åka till Strömsholm med. Kan vara ett ny sort av rottgift som grannarna lägger ut Candy kräktes upp en liten mus, så nu är man riktigt noga med vad de stoppar i sig när de är ute.

Annars så är det lugnt, Pelle väntar besök av en tik, mer säger jag inte. men det blir en så intresant kombination, och ev kanske jag tingar om det blir en tikvalp som jag gillar. Man får se tiden ann helt enkelt.

Och Izze har kommit tillbaka från sin kastrering nu, han är sitt gamla jag och är så glad för det. Ev ska jag göra ett spermieprov så jag ser om han har lika fina som tidigare.

Vintern är ju inget vidare, var är snön!! varannan dags väder med skitiga hundar och vissa dagar rena hundrar. Inget kul alls, vill ha kall vinter med snö, inte detta gråväder som är nu, ja man får ju inte det man önskar sig bara inse  det.

Det var lite från mig och nu ser jag fram mot valpar i vår

Ha det gott alla. mer kommer när jag har parat.

 

 

LOVIS

Ja då har det gått tre veckor sedan Lovis blev opererad för livmoderinflamation, och hon mår bra, bara väntar på svar från veterinären angående de andra proverna som de tog, knölen som opererades bort och på magslemhinnan, får svar nästa vecka.

Har genomlidit vinterkräksjukan och det var ingen höjdare, även min man fick det, trodde ett tag att även hundarna hade råkat ut, men som tur inte.

Nu väntar jag på att det ska komma en löptik till mig, Izze ska få ha sig en kärleks stund, spännnade för det blir första gången för honom, så då är det väntan och hoppas det blir fina små pluttar efter honom.

Ja det var lite från mig för den här gången.

 Och nu ser det ut som om kylan kommer, och med det rena hundar efter promenaderna härligt.

Ha en trevlig trettondagsafton och helg.

Februari 2019

«februari 2017»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728

Senaste inlägg
Yuki har fått somnat in. 😭
Länge sedan.
Valpar mm.
Pelle
Februari
Vinter 2018
Hanni dräktig
Parad
Hanni
Höst

Senast kommenterade
Kallt
Nästan vårkänslor
Huset

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
 •    November
 •    September
 •    Augusti
 •    April
 •    Februari
 • 2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011