Blogginlägg

Midsommar

2014-06-19 11:08 | 0 kommentarer

Ja det är torsdagen den 18 juni, i morgon midsommarafton och vädret är inte alls vad man skulle önska sig. I dag regnar det och ingen värme ca 12 + bara när kl är 11,00 på förmiddagen burr. Skulle väl bli något bättre i morgon, bara att hoppas på det. var tog värmen vägen??

Har nu 8 hundar hemma, så det är fullt bus och man hör dem när de leker, men så ska det väl vara också. Promenaden får nog vänta, man får hitta på saker att göra innomhus i stället. Få se i morgon, jag delar upp dem så tar 4 i taget när jag travar i väg själv, men det går bra och jag får själv mer motion. Hasse kan inte gå så långt han har fått kärlkramp i vänster ben, och det gör så inivassen ont, och han får stanna hela tiden för att blodet ska hinna rinna till i benet, ja alltid är det något, själv har jag så förbenade ont i min axel, och det har spridit sig ner i händerna som jag hade för 8-10 år sedan, inte kul, måste nog ringa sjukgymnasten, få se om jag kan få hjälp, har nu redan fått korticon spruta i axeln men tycker inte det blivit bättre för det.

Wilma har fått trassel med sin livmoder så hon går på antibiotika, likaså Elly, inte alls kul, men hoppas väl att det ska bli bra, måste nog även ta en koll på Yuki, bättre att vara noga och kolla upp tikarna.

Pelle är som vanligt vild, och att få honom att förstå att bilar jagar man inte är helt hopplöst, han är så mycket värre än vad hans mor Yuki någonsin varit, men bara att inte ge upp, men svårt när man har fler hundar som går tillsammans, får se om jag ska ta och åka någonstans där det är mycket bilar, så kanske han tröttnar, fast jag tvivlar på det

Och det är så roligt med alla som håller på med agility, och det går så bra för dem alla, Sune Ronja Skipper och så lilla Molly, fortsatt lycka till, ni är så duktiga. Grattis till alla

Sista sheltiepromenaden för i vår har gått och det är så otroligt att se så många sheltie i olika åldrar springa och busa med varandra, nu blir det väl en början i september igen.

Bestämt valpträffen nu, den blir av den 9 augusti, så snälla ni mina valpköpare hör av er till mig, fast det är gått om tid än

Ja det var lite för denna gången. Ha en fin sommar alla och älska er små hårbollar!

Monika

DSC_0001

 

 


Flyttat

2014-05-31 21:05 | 0 kommentarer

Tänk vad tiden går, så det är ett tag sedan jag var in och skrev.

Joulines valpar är nu 9 veckor, 2 av dem flyttade till sina nya hem förra fredan 23 maj, men jag har den blå kvar hos mig tills den 13 juni då han flyttar till sin nya familj.

Och det blev inga valpar på Wilma, så tråkigt det är, men vi gör ett nytt försök i höst, oktober tror jag hon kommer i löp. Bara hålla tummarna för det. Jag kommer att spara en efter henne om det blir någon som jag tycker om, så det hoppas man på.

Sista maj när jag skriver detta, och i kväll hade vi besök av Sanna och Micke Dixie och Sewen, fick deras stora pol så nu ska Hasse snickra till lite på poldäcket så den får plats, nu hoppas man på fint väder i sommar så man kan ha använndning av den också.

Har varit på utställning med Izze och Pelle, det gick så bra för Izze fick sitt första excelent, gissa om jag blev glad  Pelle blev plaserad som 3:a bland hanvalpar.

Har anmält dem till Köpingsutställningen, bara hoppas det går lika bra där.

Värken i min axel har väl blivit något bättre sedan jag fick korticonsprutorna, men helt bra är det inte, och så har det varit denna jäkla blåst, och det gör saken inte så mycket bättre, värk i hela kroppen, nej fy för nordan vinden.

Valpträff räknar jag med att ha i början på augusti, hoppas jag kan hitta ett datum då inte det är agilitytävlingar, men det är svårt!

Ja det var lite för denna gången, ska försöka vara lite mer på hemsidan och uppdatera, men man är mycket ute på Face Book så man glömmer av sig

Ha en bra sommar alla.

Önskar Monika


5 veckor

2014-05-06 19:30 | 0 kommentarer

Ja nu var det ett tag sedan jag skrev. Det har hänt en del med de små, redan 5 veckor och de klarar sig nu bra med att vara ute om vädret tillåter, äter sin mat torr, vill helt enkelt inte ha uppblött längre, och dem blå killen är snabb, blir nog som sin mamma Jouline när det gäller mat!

Duktiga på att göra sina behov på tidning, och än så länge inget ätande av det de gör ifrån sig  . och när besök kommer är de pigga och glada, småskäller och busar med varandra, men även går lite på egna upptäckter. de är så fina alla tre.

Wilma har än så länge vad jag vet inte visat annat än att hon är något tröttare än vanligt, vi får se nu till helgen och nästa vecka om man kan ana något på henne, man hoppas på det i alla fall.

Utställningen med Pelle gick bra, han var så duktig, första och massor med hundar både stora och små, och sedan allt folk som var överallt. Han fixade det med bravur, och gick i ringen så bra, det blev ett HP och BIM så jag är så glad, min lille prins, ny utställning blir det den 24 maj, då ställer jag både Izze och Pelle, och hoppas det blir bra även denna gången.

Nu är våren kommen och mina tullipaner blommar ja även lite annat som är tidigt, gullvivor påskliljor mm. nu kan jag även se att liljekonvaljen är i knopp. Myrorna och fästingar i massor, första huggormen tagen på tomten, inte roligt alls trevligt med dem när man har hundar springande fritt ute.

Har just nu inte så mycket att skriva om, dagarna rinner fort iväg, och hoppas på en bra och fin sommar när den kommer!

2014-05-02


Valpar

2014-04-03 18:59 | 0 kommentarer

Ja då har jag små valpar i huset igen, Jouline valpade den 28 mars första kom till värden kl 03,30 på morgonen, en trf tik, strax efter kom då en trf liten kille, han var inte så stor men full fart på, efter ett tag så anlände då en blue marle kille, han var den som var störst av de tre. Efter en knapp timme så födde hon en trf tik som tråkigt nog inte levde, hon var rätt så liten ca 90 gr tippar jag. Alltid ledsamt när en av de inte kommer levande ut. Men jag är så glad över de tre som nu växer och har sina drömrörelser och ser så fina ut i sina blanka pälsar, alla har de stora vita kragar.

I dag när jag skriver så har de blivit 6 dygn, och ökat bra i vikt, Jouline har bra med di att ge, och det är så skönt att man inte behöver stödmata. En vecka i morgon 4 april, dagarna går fort.

Och så har Wilma börjat löpa, hon kommer att paras vecka 15, och det med min Izze, kommer att ta ett bakteriprov nu på henne och sedan blir det herpesvaccination, här ska jag göra vad som går för att få friska fina små valpar, så spännande vår jag har!

Våren har nu kommit fast det är kalla nätter men sol för det mesta på dagarna, både blåsippor och vitsippor blommar, och träden har börjat blomma videkissar som lyser lite gult, och med det så har min pollenallergi satt fart, näsan rinner och ögonen svider, som tur är finns det hjälp att få för det.

Nu blir det lite att göra i trädgården, börjat att sätta lite frön, det är så kul att se när man får fram något själv, och så snart dags för daliorna att sättas ut i växthuset, det är lite pyssel framöver men så kul det är.

Ja det var lite från mig för denna gången, ha en skön vår ni som går in och läser.

2014-04-01


SNÖ

2014-03-17 13:35

Fy så tråkigt det var att vakna och titta ut i dag, snö jag vill inte ha snö  men tyvär är det nog bara att se det som det är, våren kommer nog ändå, krokusen blommar för fullt, och fåglarna håller sin konsär.

Jouline har blivit riktigt tjock, och jag vet på ett ungefär hur många hon bär på, mer skriver jag inte nu, det kommer när de är födda. och från nu tar jag inte imot några besökare, vill inte oroa henne, utan lugn och ro ska det vara hemma.alla får vackert vänta tills valparna är minst 5 veckor gamla.

Pelle är som vanligt en busunge, han och Izze busar och springer som bara den ute, och han skäller som fasen, vet inte hur jag ska få stopp på honom, han har lagt sig till med fula fasoner tycker jag. Tappat alla tänder nu, och lyfter på benet när han kissar, han har börjat att markera på promenaderna, tidigt tycker jag, vad månne bliva av honom.

Inte så mycket mer just nu att skriva, så jag slutar med en vårhälsning från mig. Ut och njut om solen visar sig.

 


Jouline

2014-03-05 10:34 | 0 kommentarer

Ja då har jag fått hem min Jouline, hon har nu gått dryga 4 veckor och att hon är dräktig det ser jag på henne. Spenarna är både röda och stora, och en liten valpmage har det också blivit, det är så spännande, vet inte om jag kommer att göra ett ultradjud på henne, vi får se

Joulines mage5 veckors mage.

Våren har nu kommit enligt väder prognoserna, och med det har även fästingen dykt upp, fy fasen för dessa kryp, och det blir nog en sommar som det bara kommer att krylla av de små, gillas inte

Jag är förkyld igen, även i ögonen är irriterade, tråkigt men det ska väl gå över det med.

På torsdag 6/3 får jag besök av min vän Marita Brodin, och hon har med sig sin lilla Trizz, ska bli kul att se henne live, och då får min Pelle busa av sig. Ja han busar väl varge dag, Izze och han är ena riktiga kompisar när de gäller att springa runt och jaga varandra, Dennis hinner inte med längre, han är dock på sitt 13 år, men pigg, börjar snart bara ha gamlingar i min kennel, får se vad som händer i sommar, om det blir en till valp i huset!

Har börjat fundera på valpträff, och som det ser ut nu blir den i början på augusti, och kommer att ha den hemma hos mig. Men kommer med uppdateringar om det lite längre fram.

Elly har fortfarande inte löpt, om hon nu inte smygit med det, men inget som vi märkt av i alla fall, vet inte om jag kommer att ta valp på henne, men vi får se framöver.

Ja det var lite för denna gången. Ha en trevlig vår , en viol ute i rabatten, och vårvivan blommar med!

IMG_1655


Jerry

2014-02-26 18:52 | 0 kommentarer

Ja nu har det gått snart 3 veckor som Jerry varit hos mig, och det har varit mycket bus och lek på dem, mest mellan Izze jerry och så Pellepojken, ojoj vilka farter de kan sätta när de rusar runt tomten, och jag tror de har kul de tre killarna!

Yuki Candy och Lovis tar det så mycket lugnare, även Dennis är inte så mycket för bus med ungdomarna, förstår det han är ju en herre med hög ålder.

På söndag kommer då Jouline hem, då har hon gått 5 veckor i sin dräktighet, bred om ryggen ska hon ha blivit och loj är hon, vill helst bara ligga och ha det gott. Ska bli väldigt spännaande och se hur många hon bär på, man hoppas väl på ett jäng om 4-5 stycken vore så kul om det blev så.

Snön som kom försvann lika fort, nu ser det ut som om våren är i antågande fast det bara är slutet på februari, men det blir väl bakslag skulle jag tro, men det är i alla fall + grader om dagarna, även nätterna en del.

Och så roligt att Madicken ser ut att ha blivit dräktig, så Izze kommer åter att bli pappa, och den kombinationen om det blir en fin hane, så kanske han blir en stolpbo bo  .

Ja nu är det bara att vänta, dagarna går så fort, lördag är det första mars.

Jag går fortfarande med min onda fot, skulle väl ha varit till läkaren igen, men man bara skuter undan det, dumt måste jag säga, men men tar väl tag i det innan värmen kommer då man vill vara mer ut och gå!

Lille Pelle är även en liten odåga, hör inte på vad man säger åt honom, det kan ibland få en att tappa humöret, har inte haft en så envis valp på hela tiden jag hållit på, undrar vad det var för kombination som jag gjorde  Men tror han kommer att bli väldigt fin när han vuxit upp från valpåldern, och han är tidig, lyfter redan benet när han kissar, och markerar på promenaderna, vad månne bliva, fast han är inte så duktig inne än, kissar på stället så att säga inte så roligt fast vi går ut minst en gång i timmen, och han är ute flera timmar och busar, men någon gång ska han väl förstå att det är ute man kissar. Tappat snart alla sina tänder och de nya kommer så fint det käns skönt tycker jag, han blir nu 5 månader på fredag.

Jo han hittade en talgboll som skatorna tar från grannen och tappar på vår tomt, inte kul, och Hasse sa till alla hundarna att låte bli den, jodå alla utom Pelle för han tog den och stack, Hasse efter och halkar i blöta gräsmattan och ramlar så han slår i hakan och vänster axel, så han har rätt ont och känner sig stel, jag fick locka Pelle men godis så jag fick ta talgbollen ifrån honom, men det var inte med vilja han släppte den, utan ett riktigt hugg från honom fick jag, men som matte så var det jag som vann över honom och han fick gå in och skämmas över det han gjort. Ja han är inte lätt, utan han har en otrolig egen vilja. Skulle gått valpkurs med de var fullsatta, tråkigt.

Men när jag tränar utställning är han jätteduktig, så det tror jag kommer att gå bra, hoppas kan man väl göra i alla fall

Ja det var lite för denna gången. Ha en fin vår när den kommer


Pappa i april

2014-02-15 17:21

15 februari, och lätt snöfall blandat med regn, fy vilken tråkig vinter vi har, plus grader och solen har man inte sett på nästan hela denna månad, man blir mer trött tycker jag. Pelle växer och är en riktig buse, men börjar nu bli bättre med rumsrenheten, och detta är så skönt.
Och så har nu Jerry varit hos oss i en vecka, det har gått så jättebra, men lite jobbigt har killarna eftersom både Candy och Yuki löper, Yukiär väl så gott som klar, men doftar gott fortfarande, Izze har inte så stora problem nu, han liksom förstår på något vis att Candy är hans mor, men Jerry sjunger vackert för henne i mellanåt, ja några dagar till sen är det över för denna gång. Jerry är kvar 2 veckor till hos mig.
Och så ska Izze bli pappa igen, en väldigt spännande kombination där jag hoppas på något bra efter dem. Och vist är de ett vackert par!
2012-08-14
Mojsans Impressive Black Ivory och Hawser Meadow's Magical Marble. madicken från Different's kennel.
Och som jag får raporter från min syster i Eskilstuna så blir det nog valp på Jouline, så otroligt spännande tid framöver man har.
Nu väntar jag bara på att Wilma ska komma i löp, blir parning på henne då, Elly har fortfarande inte löpt, om hon nu inte har smygit med det :(.  Ett år har nu gott sedan sist hon löpte.
Nu fixar min make middagen, och jag ska utfodra 7 hungriga hundar. Sedan ut med dem i skitvädret.

Ja detta var lite från mig för denna stund. Ha det så gott alla som läser detta!
Glömde ju att tjejerna tog GULD på stafetten i dag Stort grattis till dem :)

Jouline hemma

2014-01-29 18:55 | 0 kommentarer

Ja då har jag parat Jouline med en vacker kille från Shellrick's Kennel, så nu är det bara att hoppas det blir valpar i slutet på mars, så spännande är det. Hon är nu hemma hos syrran i Eskilstuna, jag hämtar hem henne innan valpningen i god tid.

Elton.  Lythwood Trade Mark                 och            Mojsans Blue Jewel Jouline

EltonDSC_0004

Pelle är en eländig innepinkare, blir så trött på honom så jag tror ibland han får bo utomhus, haha skojar bara, det är ju en valp än så länge, men borde väl i alla fall ha lärt sig något. Och i morgon 30/1 är han 4 månader! Man får se frammot och bara ha tålamod med honom.

Yuki löper nu och Candy är på god väg hon med, Izze har det tufft må jag säga, men vi får se snart ska han få sin drift stillad

Dennis har gjort sig illa i höger framben, varit till veterinär och han har fått piller mot värken, så vi hoppas väl att han snart ska vara ok, det är tydligen en muskelinflamation han har.Det är så när huvudet är ungt och kroppen något äldre, han är dock 12 år och 4 månader nu, och försöka jaga Izze är det som han inte riktigt klarar av.

Kallgrader och lagom med snö, mer vill jag inte ha av den varan, men hörde på väderleksraporten att det skulle vist komma mer, inget vi kan göra något åt

Valpträff för året funderar jag om den ska bli i maj eller augusti, men hör av mig om det när jag bestämt. Ni valpköpare kan gärna få komma med förslag till mig om när det skulle passa er!

Och nu är snart januari slut, går så fort, och i februari ska lilla Jerry komma till mig i 3 veckor, ska bli så kul att få gosa med honom, han är efter Elize och Krille som bor hos Revärens kennel, Elize har nu blivit Sofias aldelens egna hund, foderavtalet har gått ut, men hoppas att få se dm i alla fall en del, hoppas att de kan komma och hälsa på då Jerry är hos mig. Han heter Mojsans King Creol och hans ägare är Marie Forsell. Sen kommer även Dixie och Seven ett par dagar till mig även det i februari, det är så roligt att få se och ha en valp som vuxit upp och blivit stor.

Ja det var det för denna gången.

Ha det gott alla.


Nytt År

2014-01-02 17:24 | 0 kommentarer

Ja då har både jul och nyår varit, slutade året med förkylning, och tillika börjar 2014 med det, inte alls kul.Valparna som flyttat har fått det så bra, och själv så är det Pelle som springer runt och gör otyg i mellan åt, han har nu blivit 3 månader med en bra storlek nu, 27 cm i höjd och en vikt på 3,1 kilo. Nu hoppas jag att han växer och blir den fine kille som jag önskar mig. Yuki är helt urfäld ser ut som en liten skabbräv. DSC_0040 men man vet att pälsen återkommer och blir ännu bättre än tidigare.

Ingen kyla och ingen snö än, bara grått och regningt, inte alls kul, blir inte några längre promenader efter vår skitiga väg, utan man får hitta andra ställen att gå på. I dag tog vi en runda i skogen, ochh Pelle var med för första gången, mycket att upptäcka och många kvistar att hoppa över, men han är kavat den lille parven, kämpar och ska följa de andra, Izze har nu en kompis som väntar ska bli lika snabb i springet som han är, Pelle gör vad han kan för att hänga med, och Yuki hon uppfostrar så det står härliga till ibland, men kul har de.

Har haft Elly hos mig i julhälgen, väntar på att hon ska komma i löp, men ack nejdå, Susanne var uppe i Sälen och hennes man hade jour hela helgen. Hon är väldigt sen och hon visar inga tendenser till löp nu, vi tyckte hon började svullna, men icke då.

Har ev planer på att ta en kull till på Wilma, och i så fall blir det Izze som blir pappa igen, men denna gången ska hon ha herpes och antibiotika så att det inte blir som med förra valparna som dog, jo det var en sötnos som klarade sig men fick ett litet fel på ett öga, men nyss lyst och hon har inte blivit något sämre utan det är stabilt.

Nu ska vi se om det blir någon vinter i år, hoppas i alla fall på att kylan kommer och kanske bara ett par cm snö, det räcker för att det ska bli lite ljusare ute.

Det var lite för denna gången, ha det så gott.


LOVIS

Ja då har det gått tre veckor sedan Lovis blev opererad för livmoderinflamation, och hon mår bra, bara väntar på svar från veterinären angående de andra proverna som de tog, knölen som opererades bort och på magslemhinnan, får svar nästa vecka.

Har genomlidit vinterkräksjukan och det var ingen höjdare, även min man fick det, trodde ett tag att även hundarna hade råkat ut, men som tur inte.

Nu väntar jag på att det ska komma en löptik till mig, Izze ska få ha sig en kärleks stund, spännnade för det blir första gången för honom, så då är det väntan och hoppas det blir fina små pluttar efter honom.

Ja det var lite från mig för den här gången.

 Och nu ser det ut som om kylan kommer, och med det rena hundar efter promenaderna härligt.

Ha en trevlig trettondagsafton och helg.

Februari 2019

«juli 2020»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Valpar mm.
Pelle
Februari
Vinter 2018
Hanni dräktig
Parad
Hanni
Höst
Ny tik
valpar

Senast kommenterade
Kallt
Nästan vårkänslor
Huset

Arkiv
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011