Blogginlägg

Nytt År

2014-01-02 17:24 | 0 kommentarer

Ja då har både jul och nyår varit, slutade året med förkylning, och tillika börjar 2014 med det, inte alls kul.Valparna som flyttat har fått det så bra, och själv så är det Pelle som springer runt och gör otyg i mellan åt, han har nu blivit 3 månader med en bra storlek nu, 27 cm i höjd och en vikt på 3,1 kilo. Nu hoppas jag att han växer och blir den fine kille som jag önskar mig. Yuki är helt urfäld ser ut som en liten skabbräv. DSC_0040 men man vet att pälsen återkommer och blir ännu bättre än tidigare.

Ingen kyla och ingen snö än, bara grått och regningt, inte alls kul, blir inte några längre promenader efter vår skitiga väg, utan man får hitta andra ställen att gå på. I dag tog vi en runda i skogen, ochh Pelle var med för första gången, mycket att upptäcka och många kvistar att hoppa över, men han är kavat den lille parven, kämpar och ska följa de andra, Izze har nu en kompis som väntar ska bli lika snabb i springet som han är, Pelle gör vad han kan för att hänga med, och Yuki hon uppfostrar så det står härliga till ibland, men kul har de.

Har haft Elly hos mig i julhälgen, väntar på att hon ska komma i löp, men ack nejdå, Susanne var uppe i Sälen och hennes man hade jour hela helgen. Hon är väldigt sen och hon visar inga tendenser till löp nu, vi tyckte hon började svullna, men icke då.

Har ev planer på att ta en kull till på Wilma, och i så fall blir det Izze som blir pappa igen, men denna gången ska hon ha herpes och antibiotika så att det inte blir som med förra valparna som dog, jo det var en sötnos som klarade sig men fick ett litet fel på ett öga, men nyss lyst och hon har inte blivit något sämre utan det är stabilt.

Nu ska vi se om det blir någon vinter i år, hoppas i alla fall på att kylan kommer och kanske bara ett par cm snö, det räcker för att det ska bli lite ljusare ute.

Det var lite för denna gången, ha det så gott.


Flytt

2013-12-10 10:57 | 0 kommentarer

Ja då har jag bara Pelle kvar hemma. Rambo och Miloue flyttade i lördags, och de har fått det så bra. Och deras nya familj bara älskar dem, så roligt att få sådana valpköpare. Och så hoppas man att det kommer kort på de små.

Dennis var lite dålig för ett tag sedan, var till Strömsholm och fick goda råd, han var så hård i magen att han fick kraftiga magknip, så nu får han matolja tillsammans med sin mat och nu mår han bra igen, men ska nog göra en seniårundersökning på honom, han är dock över 12 år.

Nu ska man försöka ta sig ann allt som har med jul att göra, baka lite mer bullar och kakor, julklappar har jag börjat köpa, barnbarnen är jag nästan färdig med, men fått lite tips om vad de vuxna önskar sig.

 Vi har haft kallt ett par dagar och det kom lite snö, så lite ljusare blev det, men så blir det bakslag igen med + grader, gillar det inte  men inget som man kan göra något åt.

På fredag är det Lucia sedan 11 dagar kvar till julafton, fy så fort det går. Vi ska fira julen hos min dotter Christin i år, så det blir en del men våra vovvar som ska följa med, men de bor och har många rum så det fixar sig, varit där tidigare år och det har gått så bra. Kom på att jag måste sätta mig ned och fixa lite julkort som ska skickas iväg. Lite kul att göra lite egna kort.

Har tagit sprutan mot influensa men har nu börjat blivit förkyld i alla fall, nyser och snorar, och nu äntligen tror jag min uv är under kontroll, fasen att det ska vara något hela tiden.

Ja det var lite från mig för denna gången.

Ha en trevlig fortsatt vecka och Lucia. Glögg och pepparkakor det är gott det.


ÖGA UA

2013-11-23 09:15 | 0 kommentarer

Ja då är de besiktade och ögonlysta, och det gick bra. Det var bara det att veterinären inte kände ulor på hanarna, men jag har känt dem, så de kommer så småningom, det var som Lena Karlstam sa, de har 6 månader på sig, så oroa dig inte! Nu är de snart dags för dem att förenes med sina nya hem, tror det blir lilla Penny som kommer att flytta först. pojkarna blir kvar ca 2 veckor till, sedan får jag tomt, nej föresten, jag har ju en kvar och det blir lille Pellepojken, spännande och se vad det blir av honom!

Och så blev två av killarna fotade för AVC hemsida, så ni som går in där kommer att se dem, det är Rambo och Miloue som fotades.

I dag är det kallt och min man jobbar, fy för att gå ute i dag, men det blir nog rätt skönt ändå under dagen, man är lite frysen så här på morgonen. Och det blir så mycket renare hundar när man går sina promenader. Nu kunde det får komma lite snö så det blir något ljusare ute också.

Ska väl börja med att adventstäda,ta fram stjärnor och stakar, och så klart utegranen, den kommer nog upp redan i morgon söndag, fast det är en vecka kvar. Har bakat lite lussekatter och bullar, blir mer att göra till jul, och så måste jag börja se vad jag ska hitta på till julklappar åt mina barnbarn, det är inte lätt.

Nej nu får det räcka för denna gången, lägga in lite mer ved i spisen så vi har det varmt och gott inne, Yuki och Dennis ligger oftast intill värmen och myser.

Ha det gott alla mina vänner och övriga som besöker min hemsida, ett ord i gästboken eller här uppskattas.

DSC_0004


Sötnosar

2013-11-16 17:26 | 0 kommentarer

Ja  nu är det ett tag sedan jag skrev, gösses tiden bara rinner i väg, skulle ha skrivit här tidigare, men  blir i dag. Nu har valparna blivit 6 veckor, och snart är 7, det är full fart och får vara ute i stora hagen och busa om vädret tillåter, Yuki gillar att få busa med dem och får sådana tok ryck ibland så hon bara springer runt runt i hagen, ja hon är så härlig. Efter de varit ute och busat runt så är de bra trötta när de kommer in, då är det skönt att kura ihop sig med varandra och bara få somna in lugnt och tryck!

I dag så kom Jenny Hultin med familj och hälsade på busarna, det var poppulärt och jättebra för de små, gillar när det kommer folk så att de får massor av uppmärksamhet.

Nu är de tre som inte stannar kvar hos mig sålda, lilla Penny flyttar till min syster i Eskilstuna, hon har fastnat för hennes fina vita fläckar, och hon kommer att bli så fin, och vet med det att hon kommer att få det bra, och jag får följa henne och träffa henne mycket mer. Pojkarna kommer att flytta till, en av dem till Sollentuna och en till Sundsvall. Och en stannar i kenneln.

På bilden här är de 6 veckor, och så fina alla 4.

Det var lite för denna gången.

 2013-11-11


Yukivalpar 5 veckor.

2013-11-06 17:16 | 0 kommentarer

Ja då är de 5 veckor och riktiga 'busungar'  Maten äter de tort nu, ville inte äta av det som jag hade blött upp, och jag gillar det, mindre med kladd, och de är duktiga på att dricka vatten, och så får de A-fil med som de tycker är gott. Yuki tycker inte om att dia dem nu, men busa lite och tuktar gör hon med dem.  Annars är det som vanligt hos oss, nästan alla löv är uppräfsade, bara ett äppelträd som är sen att fälla löven. Och fortfarande så får jag plocka fästingar, tog en på Yuki i måndags och två på Izze i dag. Varför kan det inte få bli kallt, så de fryser bort, men de hinner väl krypa ned och gömma sig

På lördag ska jag på utställning med Izze och Jouline, få se hur det går, för Siv har ramlat på Jobbet och brutit båda benen i handleden, arbetsskada blir det på det. Siv det är min syster som har Jouline på foder från mig. Får ev åka och hämta henne på fredag, vi får se.

I dag så har jag varit riktigt duktig, gått två vändor med vovvar, första på förmiddagen,dryga  6 km, och så andra med min gubbe och hundar, det blev en sväng på ca 7½ km, så nu har jag ont i fötter och ben.

DSC_0015Så här ser det ut när de äter, fast en av dem ska hela tiden gå och ta mat från de andra, han är så hungrig av sig , och det är han som jag kallar pysen, längst ned till vänster. Och äntligen så har de fått namn, hjälp av Eva Gustafsson till killarna.

Tiken blev det Pretty Penny. och då han med hel krage Pieces Of My Life, han som har lite mindre vitt , halvkrage Pieces Of My Heart, och sist då pricken som han kallas Pieces Of A Dream. fina namn tycker jag.

Ja det var lite för denna gången.

Ha det gott alla /Monika 


4 veckor.

2013-10-30 11:13 | 0 kommentarer

Tänk jag tycker det var som i går man fick de små, och nu är de redan 4 veckor. De äter mat och busar runt och är väldigt glada och mysiga att gosa med. Yuki är inte så villig att dia dem längre, men hon går in ett par gånger om dagen, och hon är in och fostrar dem. Tycker hon är så duktig min lilla Yuki spoki som jag kallar henne.

Håller på att hitta namn till dem med det är inte det lättaste tycker jag, men det kommer snart, Tiken kommer att få namnet Pretty Penny, hon är otroligt söt ja de är de alla fyra. Kommer att spara en av killarna men har inte i nuläget bestämt vem det blir, de är så fina alla tre.

2013-10-28

Hösten är varm, och lite regnig, men det har varit en så fin sommar så det gör inget tycker jag. Eva Gustavsson från Shinyreds kennel var och hälsade på i går tisdag 29/10 och hjälpte mig med att fota valparna. Och hon gillade dem, hennes kille Pussel är pappa till dem, så det kan ju inte bli mer än söta valpar med så fina föräldrar. 

Jag har ont i mina leder, och blir nog aldrig riktigt bra i min fot som jag gjorde illa, men det är väl bara att gilla läget så att säga, men man får hitta på saker att göra som inte är för tungt och slitsamt, har mycket hjälp av min gubbe  just nu är han ute i skogen och ska köra in ved, förr var jag med och hjälpte till men det går inte längre, tråkigt för jag gillar att vara med i skogen. Nu blir det mer att jag går med hundarna där, och det gillar de.

Har varit en tur till Stockholm, en precent från mina döttrar och min man, SPÖK på cirkus, och den var så bra, rekomenderar att ni går och ser den.

Nu till helgen är det alla helgons dag, då blir det att vi åker och tänder ljus på minneslunden i Kärbo, och till Kumla där Hasses nära ligger. Ja det är så fint när man ser alla ljusen lyser upp i mörkret, för mörkt är det nu, och tidigare blev det i och med att vi bytte från sommartis till vinter. Nu blir det att fundera på julen och allt pyssel som har med den att göra, fast det är nästan 2 månader kvar, men tiden går så fort.

Ja det var lite från mig, gå in och titta på mina små gull under Yuki valpar.

Ha en fortsatt skön höst.

Kramar


Valpar

2013-10-10 09:41 | 0 kommentarer

Jag är så glad, har nu äntligen en fin valpkull, 4 små 3 hanar och 1 tjej, Yuki är jätteduktig mamma till sina små, som är 10 dagar i dag, 10/10-13 så fort dagarna går, och det är så härligt att höra de små när de diar, man somnar gott till det. Fick köpa en värmelampa av Eva Hansson på Eastflash, och vad bra den är, man behöver inte oroa sig för att de ska bli kalla, lite varmt för Yuki men hon går ut lite då och då och lägger sig utanför lådan där valparna ligger. En av killarna har jag tänkt spara men vet inte riktigt än vem det blir, de är så små än, och tiken hon blev lite övertecknad, men så fin hon är. Hon blir ingen utställningshund, men till agility och annat kommer hon att bli bra, och hon blir kanonfin i sin fina teckning.

DSC_0009

Och löven singlar så fint ned nu, men fortfarande så har vi rätt varmt om dagarna, ska bli minst 3 dagar med sol och upp mot 10-15 grader varmt, det gillar jag, och det tråkiga att det gör fästingen med

Vi har fått grävt upp på gården, ska lägga ned dränering och hoppas det kan leda bort lite mer av vatten som rinner ned mot huset, det är en skaplig sluttning ned, och han som byggde huset brydde sig inte om att dränera, så otroligt dumt eller om han var snål, jaja så är det och bara att göra det bästa av det.

Går och väntar på att få höra om Elly kommit i löp, hon har rätt långt mellan sina löp, men just nu så kan hon vänta lite eftersom jag nu har en kull, men bara inte för länge.

Mina andra hundar mår bra och Dennis har fyllt 12 år, och är fortfarande väldigt pigg, och det är skönt.

Min make jobbar i dag så nu ska jag ut och fixa lite i trädgården, blir att räffsa löv och lite annat som hör hösten till. Och så ska jag ta lite nya kort på mina små.

Ha det gott alla som går in och läser, och en rad i gästboken är kul att läsa

 


Hösten

2013-09-27 16:26

Ja då är det höst, flera frostnätter har varit och med det så rasar löven och mina rabatter är inte lika fina längre  men det är som alltid, ut och fixa och göra rent och fint inför kommande vinter, fy det där lät inte roligt! Men det som är så härligt med den här årstiden är när man tänder i kaminen och hör knastrandet från veden och den sköna värmen som man får därifrån, då njuter man allt lite grann. Och en annan sak det är mindre med fästingar, så som jag hatar dessa småkryp

Och Yuki har nu gått in i sin sista vecka, och hon är rejält rund om magen min lilla stumpa, men hon mår bra och älskar som vanligt sin matte  och hon passar rummet som hon har sin valplåda i, Candy är nog hennes största rival just nu, och Dennis, de andra två går bra, hon är van att Izze gör henne sällskap, fast just nu får ingen vara hos oss i valprummet, det är så spännande och samtidigt väldigt oroligt, men det är jag alltid när det närmar sig valpningen, man vänjer sig nog aldrig med det.

Och tänk att nu känns det som allt som varit i sommar, med sjukdom och vattenpump mm äntligen är på rätt sida, och att vi kan glädjas av allt som komma skall. Izze kommer att få ha lite skoj vad det lider snart, mer säger jag inte, han har även kommit tillbaka i päls efter kortison och Rimadyl han fick mot det han var sjuk i, han är den vanliga busiga kille som jag bara inte kan annat än tycka om

Dennis som fyllt 12 år, och man kan banne mig inte se det på honom annat än att det kan vara lite mer besvär att hinna med Izze när de ska busa, då biter han Izze i pälsen för att få honom att stanna till, men det har han inget för.

Ja det var lite från mig denna gången, följ Yukis valpar där jag kommer att sätta in när de kommit och följa upp med bilder.

Ha en trevlig höst

 


September

2013-09-17 10:03 | 0 kommentarer

Redan i mitten på september, vad det går fort. Nu är det tagit ett spermie prov på Izze efter det som han fick gå igenom med infektion mm i penis och pung. Och inget fel där inte, väldigt aktiva och fina var dem, Veterinär Bodil på Vettris var det som tog provet.

Yuki har blivit riktigt rund nu, och hon mår bra, är pigg och följer med än så länge på våra promenader, men vi går i hennes takt, bra tycker de övriga för då får vi nosa och se om det varit någon annan som de måste täcka över och tala om att de finns de med.

Dennis har fyllt 12 år, och han är fortfarande en pigg hund, enda felet med honom är att han dras med sin magkatarr, men en 4.dels pepsid på kvällen håller magen i trim.

Ja nu börjar löven falla, och det är mörkt på kvällarna, fast fortfarande är det varmt ute, har plockat av alla äpplen, och oj vad mycket vi fick, och fina är de med. så det blir att försöka spara lite till vintern, och frysa in i klyftor så man kan ta fram och göra paj under året.

DSC_0021

Nu väntas det med att snart ta in pelargoner, ta upp alla dalior som ska vinterförvaras, göra höstfint i rabatterna, ja det är en hel del som ska hinnas med. Vi ska även ut i skogen för att ta reda på ved som vi har liggande.

Ja det var lite från mig nu, och jag ser fram mot en skön höst, och hoppas att jag ska bli bra i min fot som inte vill läka, oj så eländigt det är

Ha det gott alla som går in och läser

Monika


Valpar

2013-09-03 09:19 | 0 kommentarer

Ja nu har vi kommit in i september månad och med det höst. Men vi har sol och ser ut som det ska bli bra väder åtminstonde i en vecka till.

Och så är jag så glad, var och gjorde ett ultraljud på min Yuki  i går måndag, och det visade sig att hon bär på tre valpar, hon mår bra och är så mammig, och full fart som vanligt. Liss-Marie på Strömsholm har undersökt och kollat henne och hon har bra fysik och är i bra kondition, hon ser ingen fara med att hon fyllt 5 år med att föda fram valparna. Hon har fått en valp tidigare, lilla Molly som nu blev 1 år 29/8. och hon är en liten tjej, endast 31 cm i mankhöjd, och Christine Forsbäck med dottern Linn älskar henne, och hon kommer att bli en agilityhund.Blir kul att följa hennes framsteg.

Pappan till Yukis valpar kommer från Shiny Reds kennel, Pussel som han heter, och i stamtavlan heter han Shiny Reds Blowin' In The Wind. blir nog kanon söta valpar efter de paret.

Ja det har varit lite tråkiga saker som hänt i sommar, vatten pumpen som gick sönde med en stor kostnad på 25 papp, de pengarna skulle vi har rustat köket för, men bara att vänta tills nästa år och hoppas vi kan göra det då.

Och så Izze som fick pungexem, och på det inflamation i både penis och pung, men nu är han frisk och sitt vanliga busiga jag  

Ska på utställning i helgen här i Västerås, det är Svenska hundklubben som har den i 2 dagar ute på mälarcampingen. Jag får hjälp av Micke och Sanna med honom, de är underbara vänner som hjälper mig om de har tid, och de har det oftast, så stort tack,  De har Dixie efter Candy som går väldigt bra för på utställningar, jättekul.

Ja det var lite för denna gången, nu blir det till att åka i väg och handla lite mer grejer till vattenpumpen, sedan hoppas jag det blir bra med detta.

Ha en underbar höst mina vänner och de som går in och läser.

 

Kram monika


LOVIS

Ja då har det gått tre veckor sedan Lovis blev opererad för livmoderinflamation, och hon mår bra, bara väntar på svar från veterinären angående de andra proverna som de tog, knölen som opererades bort och på magslemhinnan, får svar nästa vecka.

Har genomlidit vinterkräksjukan och det var ingen höjdare, även min man fick det, trodde ett tag att även hundarna hade råkat ut, men som tur inte.

Nu väntar jag på att det ska komma en löptik till mig, Izze ska få ha sig en kärleks stund, spännnade för det blir första gången för honom, så då är det väntan och hoppas det blir fina små pluttar efter honom.

Ja det var lite från mig för den här gången.

 Och nu ser det ut som om kylan kommer, och med det rena hundar efter promenaderna härligt.

Ha en trevlig trettondagsafton och helg.

Februari 2019

«augusti 2020»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Länge sedan.
Valpar mm.
Pelle
Februari
Vinter 2018
Hanni dräktig
Parad
Hanni
Höst
Ny tik

Senast kommenterade
Kallt
Nästan vårkänslor
Huset

Arkiv
2020
 •    Augusti
 • 2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011