Blogginlägg

Izze

2013-08-12 19:18 | 0 kommentarer

Ja nu har jag Izze med tratt, inte roligt tycker han, men det är för han får inte slicka på varken penisen eller pungen. Han har en inflammation i pungen, och därför måste han ha tratten på. Nu går han på rimadyl i 7 dagar, och sedan får tratten tas av, men han har den inte när vi har uppsikt över han, och inte när han är ute då vi är med. Ska tillbaka till veterinären om en månad för att göra ett ultra.

Annars så ser det ut som om hösten är här, hög luft och rätt sköna dagar, och jag ser fram mot mycket trevliga dagar, september oktober  Vad det är får vi se då.

Och som alla sett så blev min valpträff instäld, vet inte nu om det blir någon i år eller om jag väntar till våren, kan vara fina dager då med.

Min Dennis blir snart 12 år, och han är väldigt pigg, har börjat få lite gråstarr, men inget som hindrar honom något än.

Sen kanske det blir ev valp som flyttar in till mig, men inget säkert än  lite spännande är det i alla fall.

Det var lite från mig här och nu. Den 20 augusti åker jag med mina systrar på böljan den blå, en present från en av dem. Ska bli väldigt kul. En 22 timmars åland fram och tillbaka!

Ha det så gott! Monika

 

 


Sommar

2013-07-18 11:47 | 0 kommentarer

Redan 18 juli, det går undan, och vi har lagom varmt ute, lite torrt kanske, men bättre det än som det var förra sommaren. Har lite tråkigt med Elly, hon har lite bruna flytningar från vulvan, har varit till veterinär och hon har fått antibiotika mot det, och även fått hormonspruta 2 gånger, och det tror jag var bra, för nu ser det ut att gå åt rätt håll, hon ser fin ut och inte kladdig längre . Ultradjud på måndag igen, hoppas nu allt är bra. Sedan är det bara att invänta hennes löp.

Och mer bekymmer har vi, vattenpumpen är paj, har fått bytt den, och nu har vi elektriker hemma som ska byta motor skyddet till den, ja att det hela tiden ska vara något, inte kul att vara utan vatten, tur man har bra grannar så vi kunnat hämta driksvatten.

Och det kostar en hel del, så semester det blir inget av i år.

Nu väntar jag på att få höra hur många som kommer på träffen, några har svarat, men många som ännu inte hört av sig, lite tråkigt, men det är lite tid kvar.

Ha en fortsatt trevlig sommar var helst ni befinner er

Monika


Kessie

2013-06-16 19:35

Ja nu är det ett tag sedan jag var in och skrev, måste skärpa mig!  Mojsans Newer Ending love har flyttat till Bromma, till en jättefin tjej som bara älskar henne, och det gör mig så glad, jag vet att hon får det bra.  Hon blev 10 veckor i går 15/6-13 tiden går fort.

Efter allt det som hänt i min kennel, så ser jag fram mot en tid då jag hoppas jag ska få valpar i huset igen, till hösten/vintern 2013, då ska jag para om Elly med samma hane som jag hade.

Nu den 16 juni är jag så förkyld, skulle ha åkt till Södertälje för att ställa Izze, men jag har så otroligt snälla valpköpare som tog men honom, och det gick så bra för, han fick 1 Pris Bir och Cacib, så jag är så nöjd med det! Det var svenska hundklubbens utställning, och domare var Alexander Opel från Tyskland.Om en vecka är det midsommar, hoppas jag är frisk då, vi kommer att vara hemma med vora hundar, rätt skönt tycker vi båda.

I fredags var det 5 månader sedan min lilla docka Freya fick somna in, hon är med mig på dagarna ibland, vissa saker man gör som hon gillade, men hon är inte med annat än i mina minnen, oh vad jag saknar henne, sin glada viftande svans hennes hela kropp som visade glädje, ja hon var så speciell

Nu ska jag börja planera valpträff, och som vanligt blir det i augustis början. Kommer att ha den hemma som förra året, så kul att få se mina uppfödda valpar som blivit vuxna.

Ja det var lite för denna gången, sommaren kom fort efter att det varit kallt länge, våren var väldigt kort. Men nu njuter vi av sol och värme så länge vi kan.

Ha en bra sommar alla som läser detta. Och en skön midsommar

Monika  DSC_0009dockan

 


Elly

2013-04-18 10:16 | 0 kommentarer

Jag är så otroligt ledsen,  min Elly födde 2 döda valpar i går 17-4-13. Det är så tungt och man funderar vad är det som händer varför! Tänk om man kunde få ett svar på det. Elly mår bra och har tagit det väldigt bra, nu får antibiotika och galastop så mjölken ska sina, och så hon inte ska få någon inlamation i sin livmoder. Min lilla fina goa Elly.

Men jag kommer att göra om samma kombination till hösten, och hoppas det blir en bra kull då.

Joulines lilla grå mår bra och går upp i vikt nu som hon ska. och hon är så fin. Vet inte om hon kommer att stanna kvar kenneln, det får tiden visa.

Våren börjar med regn och surväder, undrar om det har någon inverkan på valpdödlighet, det är så många som får döda valpar, så jag är inte den ende, men tråkigt är det, man har sådana förhoppningar, och så grusas det på bara någon timme. Så ibland har jag tankar om jag ska fortsätta, men jag kommer igen när det har lagt sig lite.

Nu får jag ägna mig mer åt lilla blå och mina övriga i kenneln, och njuta av dem som jag alltid har gjort,

Några ord från mig för den här gången.

Ta hand om varandra och era små fyrbenta.

Monika

 

 


VALP

2013-04-09 13:37

Ja då har Jouline valpat, och det blev bara en liten blue merle tik.  Jourline hade fått mjölk redan  på tisdagen då var hon på dag  54 det har jag inte varit med om tidigare, så man blev orolig, och hon hade mycket mjölk i 3 dagar, sedan sinade hon, och på lördagkväll kl 22,35 så valpade hon, det tråkiga nu är att hon har dåligt med mjölk så jag stödmatar och det går bra, fast man blir väldigt trött, men sova får man göra sedan.

Och så är det Elly, hon går in i vecka 8 i dag 9/4 och nu har jag känt rörelser hos henne, hoppas hon får någon mer valp än vad Jouline fick.

Ja det var lite vad som hänt sen sist. Jo en sak till mina grannar har skaffat höns och tre tuppar, så gissa vad det gal ute nu, hundarna får skrämma iväg dem när de går på vår biluppfart, gillar inte att de skiter för det är inte bra för hundarna och så vill man inte ha hönsträck med sig in. Ska bli kul och se i sommar när våra andra griniga grannar ska sitta ute och fika, de får ju inte tystnaden som de säger att de ska ha.

Och så har I-kullen fylt 3 år, 8/4 och det är Izze Elly Ivano Minnie och Flisa, åren går fort måste man väl säga.

Kylan håller i sig, nu tycker jag att våren borde komma,  rätt så fina dagar men nätterna är kalla, och det tar ett bra tag innan solen värmer så is och snö tinar, blött blir det ute i alla fall, och med det grusiga hundar som är på promenaden, vi turas om Hasse och jag, annars stelnar jag väl till.

Nu pockar en liten tjej på mig så jag säger hej för denna gången.

Ha det gott i solen.


Jouline

2013-03-21 18:55

Oj vad veckorna går fort, Jouline har nu gått 6 veckor, och i morgon 22 mars går hon in i vecka 7, och hon börjar bli riktigt rund om magen, undrar jag hur många små hon bär på . Elly är även hon dräktig, hon är nu i sin 5 vecka, och man ser på spenarna att de börjar bli stora och röda, hon har varit lite illamående så maten har inte smakat lika bra som hon tyckt tidigare, men åt upp maten i alla fall fast det tog lite tid.

Ja våren den kom av sig totalt, fy det är kallt och blåser, och det snöar nu lite grann, vårdagsjämningen har varit nu blir det bara ljusare och ljusare ute, men vad är värmen  Jaja det är inget vi kan göra något åt, bara hoppas att värmen och våren kommer, och att det inte dröjer för länge.

Min eländiga luftrörskatarr, gör sig påmind igen, blir så trött att den inte ger sig, tror nog det har med vädret att göra, man går ut på sina promenader även om det blåser och är kallt, så då drar man i sig kalluften, men man kan ju inte bara sitta inne för solen har lyst och man bara vill ut och njuta av den. och så behöver man få röra på sig och även hundarna måste ut och få läsa lite

Grannen har skaffat höns och tuppar, så hundarna har jämt göra när de vill ut och valla dem, funderar om man kanske ska skaffa några till sommaren, ja vi får väl se hur det blir med det.

Ja det var lite från mig för denna gången. Nu väntar jag med spänning på vad jag kommer att få i valplådan.

Och ni som läser detta, glöm inte att tala om att ni varit in, skriv en liten kommentar i gästboken.

Monika

 


Tikar mm

2013-03-03 09:30 | 0 kommentarer

Ja nu hoppas jag att mina två tikar är dräktiga, ja Jouline börjar jag vara ganska säker på att hon är det, Elly är lite för tidigt att säga något om, men tycker att hon visar lite nu i alla fall. Blir en spännande tid fram över. April valpar är inte helt fel.

Och så har jag varit på utställnng med Izze, sheltiespecialen och det var väldigt många hundar där, i öppen klass där jag var med så var 37 hanar anmälda dit. Izze fick Very Good, finns att läsa under utställningar. Han var inte i päls.

Och så har jag varit till läkaren en gång till, min eländiga katarr som inte vill släppa, men har fått bricanyl så hoppas nu jag blir bättre.

Solen har börjat visa sig, våren kanske är på väg nu, så skönt. Nu vill man börja planera snart för att få komma igång med fröer som ska bli sommarens blommor ute i rabatterna.  Men oj vad det har blåst i natt, och fortsätter nu med, få se om det lugnar ner sig under dagen.

I dag så är det tv vasaloppet, och efter det så blir det 5 milen. och så ska vi åka och fira mitt barnbarn Lowe som blir 3 år nästa söndag, men då är de inte hemma så vi tar det en vecka före i stället. Och snart är det Samuel som blir 4 år, så fort tiden går, blir att åka till Stockholm den 24 mars. Sen är det Noa som blir 2 år i april.

Och så kommer nog Izze att bli pappa igen om ca 3 veckor, så spännande och han ska även få besök innom kort av en blå tjej. Valparna efter honom blir så fina och bra i storlek, det gillar jag.

Lite från mig i dag. Ha en fortsatt bra söndag och slit inte för mycket i vasaloppet nu

 

 


Mandy flyttat

2013-02-15 19:25

Ja då har lilla Mandy flyttat till Dalarö, hon kommer att bli så älskad av hennes nya matte Elisabet. och hon kommer att få träffa på får och hästar, och även deras hund Selma en welsh springer spaniel tik.på 3 år. och så katterna som hon blev lite fundersam över vad det var för några.

Och så har jag parat Jouline med en trevlig hane från kennel Skymmningsskallet, så nu hoppas jag få fina små valpar i april, Elly löper nu och väntar att det ska bli parning på henne med, så spännande vår jag får om allt går som det ska.

Nu är det inte lika kallt som det varit ett tag,utan några + grader och med det så skunker snön i hop, men solen vill inte visa sig. men den kommer väl i sinom tid.

Min envisa flunsa börjar ge med sig, men fy så långdragen den varit. Nu ser jag fram för att bli frisk och se framtiden lite ljusare, sorgen efter Freya är ledsam, hon finns i mina tankar, nu delar hon hylla tillsammans med Daisy och Lucky, ljuset tänds på morgonen och brinner hela dagen. Tankarna går och jag funderar vad var det hon hade drabbats av??? Får jag nog aldrig reda på heller, och det är väl kanske lika bra det.

Nu ser jag fram mot en härlig skön vår snart, med sol och värme.

Det var lite från mig denna gång, följ hemsidan där jag uppdaterar vad som händer hos oss.

Kram Monika


Kallt

2013-01-25 09:59 | 2 kommentarer

Tänk vad dagarna går fort, redan snart 2 veckor sedan min Freya fick somna in, hon är så saknad av oss alla, Yuki funderar fortfarande vart hon tagit vägen, och Lovis har varit ledsen, nästan så jag blev lite orolig, men nu börjar hon bli som hon har varit. Det är så tomt hemma nu hon fattas oss. Väntar nu på att få hem henne i en urna, ljuset brinner dagligen för de mina som fått gå till andra sidan. Min lilla docka, matte älskar dig.

Och min fina kille Izze har åter blivit pappa, blev en tik den 20/1 hos Marita Boström Different Size's kennel.

Och så har han fått para en tjej från Eastflash kennel, en blue merle så det ska bli kul att följa och hoppas hon blivit dräktig.

Jag har fått den envisaste flunsan, hostar som bara den, och ont i bröstet, hållit på nu i 2 veckor nu, man blir väldigt trött av det. Och sedan denna kyla som vi har nu, kan inte gå ut och det är trist nu när solen visat sig, vill inte andas in kall luft nu, så det är bara att se solen genom fönstren än så länge.  

Mandy är kvar hos oss, och gisses vilket busfrö det är, hon är inte rädd för någonting utan det är bara spring och så hänga med pappa Izze så gått det går, vår stora sten var ingen ting tycker hon när hon kämpade sig upp i snön, ja hon är så härlig, och hon kommer att bli så fin. Kan inte förstå att de sade ifrån henne bara för ett litet fel på ett öga, hon har inga bekymmer av det och är som vilken valp som helst. inget som man märker något av, och inget som försämrar hennes livskvalitet. Hon är till salu till reduserat pris. 14 veckor blir hon på söndag den 27 januari och blir nog ca 34-35 i höjd som vuxen. 28 är hon 3 månader.

Ja det var lite för denna gången. Nu ser vi fram mot ljusare tider, men våren är nog för tidigt än att få, februari mars må gå, men sedan, härlig tanke.

Ha det bra ni alla som går in och läser!


Freya

2013-01-17 19:04 | 0 kommentarer

Min Freya finns inte längre hos oss, hon fick somna in den 14 januari. Hon klarade inte den sjukdom hon hade, och vi vet inte vad det var, hennes röda blodkroppar gick ned hela tiden, så svårt det är man är så ledsen, varför min lilla dockis vad var det du hade fått!

Matte är så ledsen, det gör så ont i mitt hjärta, du var min lilla goa Freya, jag har burit dig så många gånger efter din operation efter växtfelet på benen fram, du var så tapper du var så duktig, du klarade det så bra, och du fick beröm av veterinären och alla på Strömsholm för dina framsteg och att du byggde på dina muskler fast det var svårt att gå för dig. Vilken liten tapper tjej du var, nu faller mina tårar när jag sitter och skriver. Sedan så fick du torra ögon, och då var det dags för att få salva och droppar i dina ögon, det gick så bra att ge dig det, du var så otroligt snäll med allt jag gjorde.

Nu har inte Yuki någon att dansa med och hon söker och funderar vad är du, samma med Izze min lekvän vad är du, ja alla mina funderar och de undrar på sitt vis, tittar på mig ser menande ut, kom nu Freya vi ska ut!

Jag har ingen pratande tjej nedanför mig vid frukosten längre, hon viste att hon skulle få komma upp och ligga i mitt knä, det gjorde vi varje morgon, det var våran egna tid, matte och dockis. Och ingen som ligger i mitt knä på kvällen, med Yuki bredvid. Lilla älskade Freya vad jag saknar dig.

Nu sover du, och ett ljus till är tänt, för tre av mina små, Lucky Daisy och så du Freya.

Nu får jag se fram mot att få två av mina tikar i löp, Elly och Jouline, har hittat så fina killar till dem.

Och så har jag Mandy kvar, få se hur länge, hon är till salu, och hon är en riktig tuffing må jag säga, ojoj vad hon försöker hänga med Izze, upp på vår stora sten är inget som räds henne, och att det är mycket snö så hon nästan inte syns spelar ingen roll för henne, nej då bara att ge sig ut i den.

Nu får vi se fram mot att ljuset kommer och dagarna blir längre.

MonikaDockan


LOVIS

Ja då har det gått tre veckor sedan Lovis blev opererad för livmoderinflamation, och hon mår bra, bara väntar på svar från veterinären angående de andra proverna som de tog, knölen som opererades bort och på magslemhinnan, får svar nästa vecka.

Har genomlidit vinterkräksjukan och det var ingen höjdare, även min man fick det, trodde ett tag att även hundarna hade råkat ut, men som tur inte.

Nu väntar jag på att det ska komma en löptik till mig, Izze ska få ha sig en kärleks stund, spännnade för det blir första gången för honom, så då är det väntan och hoppas det blir fina små pluttar efter honom.

Ja det var lite från mig för den här gången.

 Och nu ser det ut som om kylan kommer, och med det rena hundar efter promenaderna härligt.

Ha en trevlig trettondagsafton och helg.

Februari 2019

«augusti 2020»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Länge sedan.
Valpar mm.
Pelle
Februari
Vinter 2018
Hanni dräktig
Parad
Hanni
Höst
Ny tik

Senast kommenterade
Kallt
Nästan vårkänslor
Huset

Arkiv
2020
 •    Augusti
 • 2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011