Blogginlägg

Januari

2013-01-08 11:16 | 0 kommentarer

Ja nu har julen och nyåret passerat, rätt så skönt tycker jag, nu vill man ha ljuset som ökar minut för minut varje dag. Det som är tråkigt är att Hasse har varit dålig sedan nyår med en förskräcklig hosta, och jag känner nu att jag är på väg att bli förkyld.

Izze ska åter bli pappa, och det blir omkring den 20 januari, på Differen's Sizes kennel. Kan se de tidigare valparna efter honom på den kenneln, som blev kanonfina.

Freya har fortfarande väldigt dåligt blodvärde, nu nere i endast 18,5 så det är alldelens för lågt. Veterinärerna tror hon kan ha  något som heter autoimmun hemolytisk anemi, och det kan ta över ett år att få henne bra med kortisonen och en annan sort som man inte själv får röra vid, en slags cellgift tror jag det är. Fredag 11 januari ska jag åter till djurkliniken med henne, blir ofta besök där, och hon har blivit ordinerad blodpudding varje dag, och hon bara älskar att få det som tur är, men det gör väl alla hundar skulle jag tro.

Ska även ögonlysa Elly och Jouline på fredag, väntar att de ska komma i löp snart. Ska åka och kika på hanen som jag ska ha till Jouline blir spännande att se honom live först, och hoppas han är som jag hoppas på.

Så en tråkig sak, Mandy som var tingad har jag kvar, ögonlysningen blev inte så rolig, hon hade måttlig crd och det är väl ingen fara, men hon hade även på vänstra ögat liten näthinneavlossnin,som gör att hennes syn är lite mindre åt vänster håll, men inget man märker av. Hon är presis som vilken valp som helst på 10 veckor nu, lika busig och lekfull. Mandy är till salu med reduserat pris, ring mig så får ni höra mer.DSC_0004-001

Veterinären som jag pratat med sa att eftersom valpar dog så kan hon ha haft en bakterie i sin 1-2 vecka i dräktigheten, som kan ha gjort det, att likna med röda hund hos människan. Ja det är mycket som man inte förstår, och man får lära sig något nytt varje dag.

Ja det var lite från mig för denna gången. Hoppas vi får lite mer sol än vi hade förra året.

//Monika

 

 

 

 

 


Inte bra

2012-12-20 19:55 | 0 kommentarer

Ja då har jag varit och tagit nya prover på Freya, och det var inte något roligt svar jag fick på dem, hon har sjunkit igen riktigt lågt i några värden, Min docka varför blir du inte bra. Nu ska hon få ytterligare en sort cortison, min lilla stumpa hoppas du blir bra.

Lilla Mandy snart 8 veckor, besiktade henne i dag UA, i morgon ögon, hoppas på det samma. Hon flyttar den 25 dec, sen blir det lungt här hemma, bara vänta in två av tikarna som ska paras senare i vinter.

Lourine har flyttat upp till Öjebyn, så himla långt från mig, men en toppen familj och jag vet att hon kommer att få det kanonbra. De kommer ner och hälsar på den 26 dec, och hon ska vara några timmar hos mig medan de åker och hälsar på vänner i stan, ska bli så kul att få rå om henne en stund.

Ja julen står för dörren, har inte inhandlat klappar till barnbarnen riktigt än, men jag har helgen på mig, sedan är det mat mm som man ska fixa. Min dotter och måg kommer med barnen, så roligt tycker jag. Min andra dotter ska resa till varmare plats, så vi firar med dem den 5 januari.

Ja det var lite just nu, kul är det också att vi får en vit jul, lagom kallt, man får vara glad för det, och så mycket trevligare blir det.

Önskart er alla som går in och läser en GOD JUL och GOTT NYTT ÅR.


Ögon

2012-11-13 09:14 | 0 kommentarer

Ja nu har lillan som jag kallar henne nu, blivit 2 veckor, och i dag 13 november så har hon öppnat sina ögon, och hennes vikt är 606 gram. Hon hade besök av sin pappa Izze i valplådan i går, mamma Wilma var inte orolig för det, hon är en lugn och trygg mamma.

Och så härligt det är kallgrader ute, man får vara glad för de dagarna, och solen ska nog kunna visa sig. Vi ska ut med traktorn och hämta hem ved som vi har liggande i skogen innan snön kommer om det nu blir någon.

Lourine är i morgon 11 veckor, en duracellkanin som inte finns något stopp på, hon är tillsammans med Yuki sin mor i hagen ute och gisses vilken fart och bus det är. Hon är en liten grävling, och när man ska torka tass så gör hon vad hon kan för att slippa det, rör inte mina tassar är hennes motto men där är det nog matte som bestämmer.

Freya har nu börjat med kortison, hoppas hon nu blir bra, och från nu så ska jag gå här på Västerås djurklinik med henne, gillar jag för Eva Adolpsson som jag har är hur bra som helst.

Varit på utställning med Izze och Jouline, svenska hundklubben, det gick kanon bra, så nu är Izze svensk champion.

Ja det var lite från nu. Hoppas att vi får en mer solig tid fram mot de stundande helgerna.

Ha det gott.


Ledsen

2012-11-05 09:27 | 0 kommentarer

Ja ruskvädret fortsätter, och tråkigheten med, nu har även min lilla sobla somnat in, kvar har jag den trf valpen som är pigg och äter bra. Wilma bar ut henne utanför lådan, tror hon kände på sig att valpen var dålig, tog upp den i min hand där hon somnade in. Wilma letade ett tag men är nu åter som tidigare, klart att de märker att det minskat i valplådan, men hon har tagit det väldigt bra. Vet inte varför med ibland är det så att man förlorar valpar, kan vara att tiken haft någon infektion i början på sin dräktighet eller något annat som man inte kan förklara. Det är jobbigt att vara uppfödare när det går så här, baksidan kan man kalla det för.

Man undrar om man ska fortsätta.... men att det är motgångar har nog varenda kennel varit med om, kanske kan det vara detta blöta tråkiga väder, nästan ingen sol under hela sommaren, och hösten lika dan.

Men man får se frammot, jag har haft så fina kullar tidigare och varför ska det inte komma åter med det .

Allhelgonahelgen har gått, även den med regn, var ut till minneslunden i Kärrbo där min mor och styvfar ligger och tände ljus, blir så vackert när mörkret faller  och på söndag fars dag, sedan är det snart första advent, tiden går fort, man hinner inte riktigt med.

Ja det var lite tråkig som hänt, men livet fortsätter. Nu hoppas jag det kan få bli kyla och hög luft, då känns allt mycket bättre.

DSC_0013Wilma med sin fina valp. 


Valpar

2012-11-02 16:47 | 0 kommentarer

Ja då har då Wilma valpat, tre små flickor 2 sobla och 1 trf,  tråkigt så råkade Wilma trampa på den ena sobla så hon klarade sig inte, kämpade med henne under dagen men gick inte att rädda. Men nu hoppas man väl att de 2 som är kvar ska växa upp, och att det inte blir något mer, men jag vet att de tre första veckorna ska gå sen kan man känna sig ganska säker att de ska klara sig.  Wilma mår bra och trivs att vara mamma

Den sobla valpen var väldigt liten när hon föddes, och har inte gått upp så mycket i vikt, så lite oroande är det, den trf valpen är det mer fart på, äter och går bra upp i vikt.

I bland tänker jag, nej jag ska inte ha mer valpkullar, sluta med uppfödning, men vet att jag kommer att vilja ha valp på Elly, och sedan Jouline.


Snart valpning

2012-10-24 18:52 | 0 kommentarer

Ja då har vi kommit en bit in i oktober, nämligen den 24/10 och i dag är Lourine 8 veckor, tiden går så fort, och så har jag Wilma hemma för valpning, och nu är det inte långt kvar, så spännande.

Ja oktober har så gått som regnat bort, men från i måndags så har det varit rätt bra väder, kylan börjar komma och det gillar jag, för bara tanken att vi kan gå i skogen utan en massa fästingar att plocka bort efter åt är guld värt.

Lourine är ingen stor valp, ligger nu på 18,6 cm och vikten 1650, och hon var UA på ögonen, härligt. Men ojoj vilket krut det är i henne, att hon har sin pappa Izzes fart kan man inte ta miste på, jo mamma Yuki är också bra fart i. Jag hoppas att hon blir bra på utställning när den tiden kommer.

Wilma tror jag nu inte att hon går tiden ut, började med att inte vara så hungrig i morse, och det är olikt henne, men till lunchen åt hon och även nu i kväll. Så vi får se hur hon är i natt som kommer. Hon är räknad på måndag den 29:e och hon är så tjock så hon har svårt med sin hygen, man får rycka in och vara henne till lite hjälp, men inget hon gillar.

Med Freya är det inte ok än, hennes blod vill inte höjas, så de vill operera och ta bort hennes livmoder, sista ultradjudet så såg de två små systor, men jag tänker inte låta dem ta livmodern nu, utan de får ta biopsin och benmärgsprovet, tänker inte riskera att hon  somnar in på operationsbordet, få se vad de säger om det när vet ringer nästa vecka. Men det är jag som beslutar det, och har pratat med annan veterinär om det. De övriga hundarna mår bara bra som jag har i kenneln.

Ja det var lite för denna gången.

 


Wilma

2012-10-08 09:56 | 0 kommentarer

7/10-2012. Otroligt men solen har visat sig sedan i fredags, och gör så lika i dag, hoppas att vi kan få lite fin tid ett tag nu efter detta regnande. 

Fick besök av Susanne och Sven i dag, gisses vad Wilma har breddat sig, och hon är så sugen på något hela tiden, letade godis i fickan hos Susanne för att få något att mumsa på, så roligt att se hon mår bra,och så klart hon är hungrig med 4 små valpar i magen. Och på lördag 13/10 så flyttar hon hem till mig, och valplåda ska ställas i årdning.

Lourine trivs med att vara ute liten stund varje dag, mätte henne i veckan och 14 cm hög vikt ca 1,3 så nu börjar det hända mer med henne, pälsen börjar bli riktigt fin, tror hon får en lång och tät päls.Och hon busar och har så kul, Elly gillade att busa lite med henne när de var här i söndags.DSC_0038

Freya var lite dålig i magen igen, fredag kväll och så lördag lite i söndags , men i dag så är det över. Ska till Strömsholm på torsdag för en B- spruta sedan veckan efter blir det nya prov och ultradjud, jag hoppas att hon inte ska behövas opereras, utan att hon får tillbaka sitt blodvärde som hon ska, hade ökat lite från 26 till 28, men normalt ska det inte ligga under 32 i blodvärde.

Izze hade varit under traktorn så det blev ett bad, gillar inte lukten av olja i pälsen, så nu luktar han tjära igen och det är så mycket bättre.

Och Izze han blir pappa till Wilmas 4, och så har han parat Maja en tik som är Maritas på Differens Size's kennel, och hon har 7 valpar i magen. Ja en spännande tid har vi framöver både hon och jag.

Monika


Lourine

2012-09-30 10:38 | 0 kommentarer

Tänk att tiden går så fort, min Lourine har redan blivit 4½ vecka, och både mor och dotter mår bara bra. Full fart på henne är det och det är så kul. Freya älskar att få vara extra mamma åt henne, hon kommer inte själv att få några små, tror hon kunde bli en fantastiskt bra mor, men hon är inte i avel pga sina ben som hon fick väkst fel i som liten. Och Izze gillar att pussa på henne .

Och namnet som hon fick är Mojsans Love At First Sight, och det stämmer det var kärlek vid första ögonkastet. Fick hjälp till namnet av min väninna Marita när hon kom för att para sin tik Maja

Och så detta eländiga regnande så gått som varje dag, man blir så trött av det, trädgården kommer efter med allt som ska göras där, och vi kommer aldrig ut i skogen för att hämta hem veden, nej nu får det vara nog med regn för i år, önsketänkande från mig.

Och så har jag ultradjudit Wilma hon väntar 4 små godingar, men en som väntar fler är Maja från Different Size's kennel, 7 stycken så hon får att göra i jul, Och min Izze blir stolt pappa till dem.

Wilmas valpar blir 8 veckor på skälvaste julafton, vilka bra 'julklappar', fast då menar jag inte att det ska vara som en leksak, utan en familjemedlem som kommer att älskas som den lille valp det är.

Sedan är min Freya dålig, hon har för lite blod och fått gå igenom en massa olika undersökningar, bland annat så får jag åka in till Strömsholm en gång i veckan för att ta nya prover, och så ska hon ha en B-12 spruta, hon har nu andapsin för att se om blodet blir bättre och att hennes tarmar ska bli läkta, de är inflamerade, ja hon har även livmodern inflamerad, men att söva henne går inte just nu, hon måste bli starkare, ett biopsi är också inplanerat för de ska se om hon även har magslemhinnan inflamerad, ja tänk det är nästan samma som hennes mor Lovis gick igenom, fast hon hade inte det här med blodet och tröttheten som Freya har. Måtte hon bli frisk min lilla docka.

Ja det var lite som händer hos mig för till fället, men nu ser jag fram mot tiden då nya små ska komma till värden, och det i slutet av oktober, så spännande och hoppas det blir både trf och sobel tikar och så en fin kille med.

Nu vill jag se fram mot en vacker oktober med hög luft och att min älskade Freya ska få bli frisk.

Lowe mitt barnbarn har varit och röntgat sig igen, och ett glatt besked,  ingen canser som kommit tillbaka, och det hoppas jag att den inte heller ska göra.

 

Ha en trevlig höst// Monika


Valp

2012-09-04 11:40

Oj vad det var länge sedan jag var in och skrev. Mycket har hänt, hösten har kommit efter en regnrik sommar. Valpträffen blev kanonbra, många kom och roligt att få se de som var små när de flyttade så fina de är nu som vuxna. 

Yuki har äntligen blivit mamma, det blev hon den 29 augusti kl 04,00 på Strömsholm genom snitt,blev en liten tik på ca 180 gr, allt har gått bra, Yuki sköter om sin lilla bra och är en stolt mor. Mycket mjölk i början så jag har fått mjölka henne några gånger, men nu är det bra. Pappa är min egen Izze, så det blir en riktigt snygg färg på henne mörk sobel, tror hon blir i färg som min Lucky hade.

Sedan har Izze fåt para två tikar till, min Wilma som bor hos Susanne här i stan, och så Maritas tik Maja, så det är spännande väntan till oktober november.

Mitt barnbar Lowe mår nu bra, senaste besöket så fanns det ingen canser kvar, men han ska åter in igen nu i september för koll, alltid lite oro innan man får svar igen.

Ska vara lite mer för att skriva här i bloggen, men tiden går och så har man annat som kommer i mellan. Slutar med en bild på mor och dotter.

Mojsans Love at first sight. Lourine.

DSC_0010-001

 


Juli

2012-07-13 10:37 | 0 kommentarer

Ja då är det juli och det bara regnar, fast några dagar var det skapligt i alla fall. Dagarna går och jag är så glad mitt barnbarn har ingen canser kvar, men kommer att gå på täta kontrolleri ett år sedan blir det inte lika ofta i minst tio år fram, ja han har varit så stark som gått igenom detta, ja hela familjen och alla med dem.

Men glöm för den del inte att stödja barncanserfonden.

Och vi som hade tänkt vara ute med husvagnen, men det gick inte, den var helt fuktskadad inne, så nu är jag på jakt efter en ny som jag hoppas ska kunna föra oss ut och semestra med alla hundar någonstans, hade planerat Öland men vi får nog vänta till nästa sommar med det.

Valpträffen som jag ska ha den 5 augusti kommer att bli hemma hos oss, jag har smörgås och fika mm. Och så roligt att få träffa sina valpar som blivit vuxna nu, men jag vill att ni hör av er senast den 25 juli, men det går om ni inte varit hemma att ringa eller maila mig.

Lovis och Candy har varit dåliga i magen men det ser ut att vara ok nu, så skönt. De sa på djurkliniken att det är en tidig rötmånad, för många har tydligen råkat ut för magsjuka, både hundar och människor.

Izze och Wilma ska på utställningen i köping den 22 juli, hoppas nu bara att vädret blir bra, inget roligt i regn. sedan blir det Ekängen Eskilstuna den 18 augusti, Och Västerås med Svenska hundklubben som firar hundra år den25 augusti, blir nog en hel del skoj då.

Har börjat använda ett nytt shampo till mina hundar, det heter PROB och är ett shampo som hjälper, till hundar som är torr i pälsen, och så blir de så fina av den, det svarta blir svartare och det vita blir vitare och en härlig glans i pälsen, lukten av tjära är inget som stör, utan jag tycker den doftar gott, ska också hjälpa så att fästingar inte gillar att gå på dem.

Ja det var lite från mig nu, hoppas jag får se många av mina valpar den 5 augusti.

Kram och hoppas på att det blir mer sommar än det hitills varit.

/Monika

 


LOVIS

Ja då har det gått tre veckor sedan Lovis blev opererad för livmoderinflamation, och hon mår bra, bara väntar på svar från veterinären angående de andra proverna som de tog, knölen som opererades bort och på magslemhinnan, får svar nästa vecka.

Har genomlidit vinterkräksjukan och det var ingen höjdare, även min man fick det, trodde ett tag att även hundarna hade råkat ut, men som tur inte.

Nu väntar jag på att det ska komma en löptik till mig, Izze ska få ha sig en kärleks stund, spännnade för det blir första gången för honom, så då är det väntan och hoppas det blir fina små pluttar efter honom.

Ja det var lite från mig för den här gången.

 Och nu ser det ut som om kylan kommer, och med det rena hundar efter promenaderna härligt.

Ha en trevlig trettondagsafton och helg.

Februari 2019

«augusti 2020»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Länge sedan.
Valpar mm.
Pelle
Februari
Vinter 2018
Hanni dräktig
Parad
Hanni
Höst
Ny tik

Senast kommenterade
Kallt
Nästan vårkänslor
Huset

Arkiv
2020
 •    Augusti
 • 2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011