Blogginlägg

Yuki har fått somnat in. 😭

2021-05-26 16:40 | 0 kommentarer

Tiden kom då det var dags att låta min älskade Bewelys Yuki Ai att gå över bron, och till sin sista vila. 
Så otroligt ledsen. Någon dag tidigare fick jag veta att Elize fått sin sista vila med. Det gör ont så ont, men vet att man bara har dem en kortare tid. 
yuki du fattas mig 😢 min älskade lilla prinsessa 
Mojsans Elegant Blue Elize, ägare Sofia och Josefin

Nu har även Mojsans Black Jewel Jack. Dixie fått somna in efter en tids sjukdom. 2011-05 -03---+ 2021-05-28

Så ledsen.

 

Elize 2008-07-09---2021-05-21.     Yuki 2006-02-13---2021-05-20

I dag har vi regn och åter regn, man blir seg och hundarna vill inte vara ute. Kommer om det går för Corona att ha en valpträff någon gång juli augusti månad, det är några år sedan sist så det sika bli kul att träffa de sina egna uppfödda, som nu blivit vuxna vovvar. 
och hade beslutat att inte ha meta valpar 🐶 😊 men efterfrågan från de som köpt av mig gör att jag tar en sista kull på min Hanni. Det blir då höst vinter valpar.

Det var lite från mig i dag. 

 

 


Länge sedan.

2020-08-08 12:46

2020-08-08.

Ja nu var det ett bra tag sedan jag uppdaterade bloggen.

det som hänt är att yuki har haft en stroke, men är bra nu, och hon har artros i bogen och några tår, så hon har Metacam dagligen mot smärta. hon är 12,5 år så det är väl så att krämporna kommer, lika som hos mig. Pelle har fått para lite mer. Men har planer på att kastrera honom i vinter. Han är väldigt jobbig när mina tikar löper, och det är både synd om honom som hos tikarna. Izze är kemiskt kastrerad, och han är nu över 10 år, så börjar bli lite äldre hundar hos mig.

Våren kom men värme en kort tid, sedan blev det kallt lagom som äppelträden blommade, så vi blir utan frukt i år. även plommonen frös i blommningen.

Men vi har fått väldigt med jordgubbar, så nu har vi i vinter och även sylt blev det.

Nu lite roligare, har parat både Hanni och Glittra, och i dag den 8/8 var inte maten smaklig för Glittra, även hanni var seg men åt i alla fall, som hon alltid gjort.

Var till Helena Wallin Skymmninsstallets kennel och parade dem. nu blir det att vänta och hoppas på fina små valpar. mitten av september räknas de båda.

Vi har fått värmen tillbaka, gillar inte när det är runt + 30. 25  + räcker gott och väl.

Båda är parade med sobel hane. så inga bluemerle valpar denna gång.

 


Valpar mm.

2019-12-13 15:32 | 0 kommentarer

I dag är det 13 december, Lucia dagen. Så hemskt tråkigt väder, och det har vi nu haft i snart 2 månader, man tappar lusten för allt tycker jag. Och inte nog med det, min kropp marints heller bra, har sådan värk i axlar och armar, har ju artros   . Men nyskapande jag inte skriva om mig själv. Glittra valpade 13 juli, och Hanni 14 så dagen efter. Blev lite tråkigt för båda, den förste som föddes somnade in efter några dagar. Så tråkigt. 
Men de två varge kull blev så otroligt fina och pigga. Nu när jag skriver detta så är de 5 månader, och har fått så bra nya familjer, som älskar dem. Det går så bra medlem alla. 
bilder på dem när de var 8 veckor.  Nu önskar jag att alla får en fortsatt fin helg och så klart en fin jul. 
2019-09-02


Pelle

2019-05-28 17:01

Ja då är det dags fören liten uppdatering.  Både Hanni och Glittra är parade, så nu hoppas jag på att få fina valpar i juli. Det ska bli kul med valpar igen. 

Pelle är ju pappan till Glittras valpar. Och han har parat 2 tikar till, så det är ännu mer spännande. Izze har jag kemiskt kastrerat, han fick en liten knöl bredvid analen, hade det för 2 år sedan med? Han har hög testosteron produktion. Men inget som är farligt, tack o lov.

Annars är det mycket just nu med trädgården, och plantor som jag dragit upp. Finns alltid att göra när man bor på landet. Men tycker det är kul. 

Yuki gumman har fyllt 11 år, man ser att hon börjar komma upp i ålder. Så man får ta det lite lugnt när vi går på våra promenader. Hon gillar att få gå med, och det gör de alla mina fyrfotingar. 

Fy så tråkigt väder just nu det är, men regnet behövs, men längtar efter sol och värme nu. Poolen är inte fylld än, men blir det varmt så är det dags. Man vet ju inte hur denna sommar blir, men hoppas på lagom varmt och sol, regna kan det göra nattetid.

Nu får det räcka för denna gång. Blir mer när det blivit valp i lådan. 


Februari

2019-02-15 15:44 | 0 kommentarer

Ja då är vi redan inne i februari 2019. Snön som kom i januari är så gott som borta, tråkigt med detta hattiga väder. Och så blir hundarna så skitiga, hatar detta väder, vill att är det vinter så ska det vara vinter. Men det är detta man får vänja sig vid. 

Nu inväntarjag att Hanni och Glittra ska komma i löp. Har hittat så fina killar till dem, en blå hane till Hanni, en sobel till Glittra. Ska bli kul med lite valplätei huset igen. 

Just nu så har vi Jerry hos oss, han är efter Elize och Krille. Men han gillarinte mina killar, så det blir att ha dem skilda, och han tycker nog det är trevligt att få vara med tikarna. Tur man kan dela av, både ute och inne. 

Och så har jag halkat, slog hål i huvudet så jag fick åka och sy några stygn, och i dag när jag skriver så har jag tagit bort stygnen, men satan i gatan vad ont det gjorde. Och så väntar jag på att få svar på en del prover som är tagna.

Mina pelargoner som förvaras i gäststugan börjar bli stora och fina, tidigt kanske men nu vill man ha vår, och börja med sådant som hör den tiden till. Även hortensian kommer nya gröna blad, har 3 stycken , så kul att kunna spara år från år. 

Fick i går veta att Kezzi fått  somna in efter en tid med sjukdom    så tråkigt, en valp efter Sune-Hills The Frosty Fellow och Eastflash Jewel Case, han var född 2011 05 03 i en kull på 5 valpar. Så man önskar att han får träffa sin mamma där uppe på andra sidan bron. 


Vinter 2018

2018-01-24 16:21 | 0 kommentarer

Oj så länge sedan jag var in och skrev här. Måste skärpa mig.

Men som ni vet så fick Hanni 3 valpar den 18 november, blev en trf tik och en blue merla, samt en blue merle kille. Allt gick bra med dem, Hanni mycket duktig mamma. Men den trf tiken var liten vid födseln, men hon åt och jag var med och så till att hon fick dia. Hon var en liten tuffing, busade lika med med sina syskon, pigg som attan var hon, och så alla 3

Izze fick analsäcksinflamation så det var bara att uppsöka veterinär, så han fick antibiotika för det. Han var så duktig med att gå med tratten på, ja han hade den även ute. Fick återbesöks tid den 9 januari. Och tog då med lilla tjejen som inte var så pigg på att äta, ville de skulle kolla upp henne när jag ändå var där. Izze hade läkt bra och han behövde bara ha tratten i 2 dagar till, så skönt för honom.

Men det var sämre med lilla tiken, hon hade kraftigt blåsdjud på hjärtat, och antagligen var det mer fel på henne. Så hon fick somna in när vi var där, så jätteledsen, för hon var tingad av en jättetrevlig familj, de hade köpt hem saker till henne. Och hon hade fått namnet Ebba

De 2 blå fick jättebra familj att flytta till, tiken kom till Falun, och killen till Lerdala i Västergötland långt från mig. Men jag får uppdateringar hela tiden från dem, och allt går så bra.

Ja ibland går det snett i uppgödningen, men hon var så pigg hele tiden, kunde inte se att det var så allvarligt. Det är väl det som kallas en kennels baksida.

och vi fick vinter till slut, fast när jag sitter och skriver detta så har det blivit plusgrader igen, så jäkla trist, när det var så fint och hundarna bara älskar snön och att det var lite kallt. men inget vi kan göra något åt.

Ja det var lite från mig för denna gången. nu hoppas man på att vi får en fin vår när den kommer. Vill börja att planera vad för fröer man ska köpa hem, både grönsaker och blomster.

Ha en fin fortsatt tid på vintern.


Hanni dräktig

2017-11-09 19:20

Nu måste jag nog uppdatera här lite granna. Yuki är helt bra efter sin operation, blev lite irriterat i operationsåret så jag var tvungen att kontakt veterinär. Men nu är hon pigg och sitt vanliga HSB som vi kallar henne.

Hanni mår så bra i sin dräktighet, och hon är riktigt rund nu, med bra stora spenar som riktigt hänger på henne. Hon är fortfarande med på promenaderna, fast det går lite långsammare, och det gör vi också för Candys skull. Hon har atros i höften så hon går på smärtstillande och det fungerar så bra, kan inta gå för fort då, hon är ju 11 ½ år nu, och hoppas hon får vara med ett tag till.

Hanni är väntad den 19 november, få se om hon går tiden ut eller om hon får före som hennes farmor fått. Det är så spännande.

Ruskväder, inget som man gillar direkt  men vädret kan vi inte göra något åt. Bara gilla läget.

Själv så har jag nu gått över 4 månader med min högra hand som jag har så ont i. Det är svullnad och senan i ringfingret är för tjockad så jag kan inte böja det ned mot handflatan, även lill fingret är ont, svullnad så jag går hos en ortoped som försöker hjälpa mig, ja någon gång ska det väl bli bra det med.

Om det finns intrese för mina valpar som komma skall, så ring skriv till mig. Och besöka mig blir först när valparna är 4-6 veckor gamla.

Ha en fortsatt trevlig November, julen närmar sig så man har väl lite att planera för den med.

Monika


Parad

2017-09-21 11:59

Fy så tråkigt väder det är, regn så gått som varje dag, höst inget annat att vänta på.

Och nu är Hanni parad, och hoppas nu att det blir valpar denna gången. Hon var så duktig min lilla busa

Yuki har nu blivit opererad för sina juvertumörer, oj vilket långt sår det blev.

21617535_1886262198055568_6674240042346051663_n21686274_1886262211388900_7341769520567997575_n

Ingen trevlig bild att se kanske.

Hon har smärtstillande och fått antibiotika i förebyggande, inte sällan som de får livmoderinflammation i samband med en sådan operation.

I dag så har jag besök av Freddy, en valp efter Lovis, han är 9 år oj var tiden rinner i väg. och han har så fin päls och mörkt skuggad. Kort kommer senare.

 

 

 

 

 


Hanni

2017-09-09 19:23 | 0 kommentarer

Skrv tidigare att jag inte skulle para Hanni, men nu löper hon så jag tänker para henne och hoppas hon blir dräktig denna gången.

Har varit till AVC och kollat upp Yuki, känt n liten knöl vid juvren, och veterinären kände 2. Så det blir operation på henne, datum 18 september, lite oroligt tycker jag nog det är. En operation som medför att hon kommer att ha ont i några dagar, de kommer att ta bort 2 spenar där knölarna sitter. Bara hoppas det inte är elakartad canser.

Även Candy ska få en kontroll hos veterinären, så på tisdag den 12 september ska jag dit med henne. Hon är ju inte så ung längre, dryga 11 år nu, min härliga trf tik som ger mig så mycket på sitt vid. <3

Återkommer när allt som ska göras har blivit gjort.

Regn och gråväder har det varit någon tid nu, och det passar sig inte just nu, Min man bygger om lite på huset, och vi målar i ny färg, blir jättefint tycker jag.

Och så har jag min eländige hand, höger så det är inte det bästa kan man tycka. Fått kortison spruta äntligen efter 2 läkare så kom jag till den 3dje som gav mig den. Men aj vad det gör ont när man får den i sin onda hand. nu hoppas jag det ska bli bra, men än så är det inte riktigt ok. men tränar flera gånger om dagen.

Det var lite för denna gången.

Ha en trevlig höst, eller är det Brittsommar kanske.


Höst

2017-08-20 19:15 | 0 kommentarer

20 augusti och det känns som om hösten har kommit.  Men inget annat att vänta på.

Vi håller på att måla och bygga om huset, det kommer att bli jättebra. Är så nöjd.

Och Candy Yuki och Glittra har löpt, men inte Hanni, vet inte riktigt varför, längre mellan löp vet jag så jag kommer inte att para henne nu, utan väntar till våren. Men samma hane har jag tänkt. tråkigt det har inte gått dom jag planerat, och det finns nog någon förklaring för det, men vad ???

Har så in i vassen ont i min högra hand, samma nästan som för dryga 7 år sedan då jag blev sjukskriven för gått. alltså fick sjukbidrag. Är så arg över att inte kunna göra det som jag vill. Och ska försöka att klippa klorna på hundarna, inte det lättaste, men alvedon och tromadol gör väl det lite lättare får jag hopppas.

Sommaren har varit väldigt torr och nattetid kall, så mina rabatter är sig inte likt som jag brukar ha, men nya tag nästa år.

Glittra är en härlig hund, hon påminner om Freya som gick bort väldigt tidigt, hon rör sig med hela sin kropp och pratar lika som både Lovis och Freya gjorde, men hon kan inte ta över de känslor som man hade för dem. Nej hon är en egen personlighet på sitt vis.

Pelle blev pappa i början på april hos Marita Andersson Differents Size's kennel. 4 stycken blev det alla mörkt sobla.

Nu är de sålda och har flyttat för ett tag sedan. Annars så är det just nu lugnt på hundfrånten.

Det var lite från mig. Ha en fortsatt trevlig sensommar.


LOVIS

Ja då har det gått tre veckor sedan Lovis blev opererad för livmoderinflamation, och hon mår bra, bara väntar på svar från veterinären angående de andra proverna som de tog, knölen som opererades bort och på magslemhinnan, får svar nästa vecka.

Har genomlidit vinterkräksjukan och det var ingen höjdare, även min man fick det, trodde ett tag att även hundarna hade råkat ut, men som tur inte.

Nu väntar jag på att det ska komma en löptik till mig, Izze ska få ha sig en kärleks stund, spännnade för det blir första gången för honom, så då är det väntan och hoppas det blir fina små pluttar efter honom.

Ja det var lite från mig för den här gången.

 Och nu ser det ut som om kylan kommer, och med det rena hundar efter promenaderna härligt.

Ha en trevlig trettondagsafton och helg.

Februari 2019

«september 2023»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Senaste inlägg
Yuki har fått somnat in. 😭
Länge sedan.
Valpar mm.
Pelle
Februari
Vinter 2018
Hanni dräktig
Parad
Hanni
Höst

Senast kommenterade
Kallt
Nästan vårkänslor
Huset

Arkiv
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011