Om mig

Lite Om oss.

Jag heter Monika och min man Hans, vi bor ca 1 mil från Västerås cenrum. Jag är uppfödd med hund, gråhund var den rasen då jag var liten, sedan i vuxen ålder så hade jag en finsk spets, Pontus, en så underbar hund han var, så vacker, som tyvär blev dålig så jag fick ta bort honom när han inte var äldre än 3 år. Det var Hans min man som ville vi skulle ha en sheltie, och så blev det, Daisy kom in i familjen januar 2000, hämtade henne från Kashmanis kennel. Kashmanis Smart Eunought var namnet i stamtavlan. Tack Karin att vi fick köpa henne. Hon var vår förste sheltie. Sedan har det blivit fler efter henne, dels så har vi Dennis  Ludde och Lucky som är valp från Daisy, nu finns Daisy och Lucky   inte mer, en sorg som är svår att bära. Köpte in Lovis från Humblegats kennel, i stamtavlan heter hon Humblegate Golden Glossy, en liten härlig tjej som på sitt vis talar om vad hon vill, hon har fått fyra kullar. Tog kvar en tikvalp efter henne Freya som tyvär råkade få ett växtfel, så ingen avel på henne, men hon är lika pratglad som sin mor.Nu har min älskade Freya fått somna in efter en lång tids sjukdom, så saknad     Har även en tik som föddes 2009 Wilma som är på halvfoder, valp efter henne räknar jag med 2012. Blir ingen valp efter Wilma då hon råkade få en envis livmoderinflamation som inte gick att göra något åt, så hon är nu kastrerad. Candy Eastflash Jewel Case kom in i vårt hem 2006, en trf tik som har ett underbart sinne, älskar nästan alla som hon möter. Även hon har jag två valpar sparat efter, det är Izze en kille som hon fick 2010, och en tik i samma kull som är på foder Elly, som inte heller går i avel efter livmoderinflamation, hon är kastrerad. och hon ägs numera av Susanne Hägglund som även nu är ägare till Wilma också. Se under tikar. Yuki Ai kom till oss 2009, liten goding från Bewelys kennel, en bestämd lite dam som gärna vill bestämma i flocken, räknar att para även henne 2012. Hon har fått valpar, och går inte längre i avel. Följ olika sidor här på hemsidan så får ni se vad som sker.Ja det var lite om mig och mina shelties.  Har nu en hane efter Yuki som jag kallar Pelle, mojsans Pieces Of A Dream, han har egen sida.
En ny liten tik som jag köpt från Shiny Reds kennel som heter Shinyreds Clue, men hon kallas för Nilla. En liten tjej som jag hoppas ska bli min nya avelstik.
Nilla har nu flyttat, hon blev för liten, så för tillfället har jag ingen avelstik! Tråkigt men så kan det gå ibland.
 Nu har även min älste fått gå över till andra sidan bron, Dennis 2001-2014 12 15 en sorg som är tung. Lovis har nu fått somna in, Har ingen kvar efter henne, så tråkigt. Men ev att jag kan låna en av hanarna som jag sålt.
Ja det är inte lätt med avel. Nu har jag sparat en tik som är efter Izze och Maritas Fia. En tik som jag döpt till Hanni, föddes den 23 maj 2015. Hoppas hon ska bli min nya avelstik.
Och nu har jag köpt in en tik från Sunnangårdens kennel. en sobel som är född 2016 0 15. En tik som jag hoppas mycket på.
 
Min Yuki Ai har fått somnat in. 20/5-21 en sorgens dag 😭
 
Tack till Eastflash kennel, Shellrick's kennel Bewelys kennel och Humblegates kennel, för den hjälp jag fått med avel mm.
 

 

DSC_0079

Izze Yuki Candy Lovis Pelle och så Dennis.

 

 

 

DSC_0018

 

Monika Söderberg

Stolpbo 5

72596 Västerås.

Mobil: 0707446415

mail: mojsan_53@yahoo.se

 

DSC_0001